Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Έχουμε καταστρέψει όλα τα Τουρκικά UAV» – «Θα σας ρίξουμε & τα επόμενα» λέει ο Στρατός του Χαφτάρ...!!

Έτοιμος για την απόλυτη σύγκρουση στην Λιβύη με τον Ερντογάν είναι ο Στρατάρχης Χαφτάρ. Οι χθεσινές εξελίξεις έχουν σημάνει συναγερμ...




Έτοιμος για την απόλυτη σύγκρουση στην Λιβύη με τον Ερντογάν είναι ο Στρατάρχης Χαφτάρ. Οι χθεσινές εξελίξεις έχουν σημάνει συναγερμό στον LNA, καθώς πέραν την συμφωνίας για ΑΟΖ, η Άγκυρα δεσμεύτηκε να στείλει και στρατιωτική βοήθεια στο GNA (Kυβέρνηση της Τρίπολης).

Είναι πασιφανές, πως η Τουρκία θα τα παίξει όλα για όλα, καθώς οι ενεργειακοί πόροι της Α. Μεσογείου είναι ζήτημα ζωής και θανάτου για την Άγκυρα.




Η χώρα μας καλείται άμεσα να πάρει αποφάσεις, καθώς οι εντάσεις θα αυξηθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα Μάλιστα χθες, όπως αποκάλυψε το Πενταπόσταγμα, Λίβυος Αξιωματούχος ανέφερε πως η συμφωνία αυτή είναι μια απόπειρα της Τουρκίας να εμποδίσει την κατανομή των φυσικών αερίων τόσο της Ελλάδας όσο και της Κύπρου με την Αίγυπτο. Προσθέτει ότι απειλεί επίσης τα συμφέροντα της Ιταλίας και της Μάλτας, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια δικαστική διαμάχη που μπορεί να κλιμακωθεί σε μια πλήρη στρατιωτική αντιπαράθεση μεταξύ αυτών των μεσογειακών χωρών. Δήλωσε ότι ο επικεφαλής του GNA της Τρίπολης, Fayez al-Sarraj, έχει εμπλέξει αποτελεσματικά τη Λιβύη στα συνεχιζόμενα μεσογειακά προβλήματα θαλάσσιας οριοθέτησης.

Οι δυνάμεις του Χαφτάρ, προετοιμάζονται όλα, ενώ ξεκίνησαν και τις Ψυχολογικές επιχειρήσεις ενόψει εξελίξεων στην περιοχή.

Σε λογαριασμό στο twitter που διαχειρίζεται ο LNA, σχολιάζουν ειρωνικά τα τουρκικά UAV και τις δυνατότητές τους, αναφέροντας πως μόνο αυτή την χρονιά, οι απώλειες για την Άγκυρα είναι τεράστιες.

Αναφέρουν λοιπόν:

«Τα τουρκικά UAV έχουν το χειρότερο ρεκόρ όλων των εποχών. Έχασσαν 30 UAV στη Λιβύη από τον LNA, ενώ 9 χτυπήθηκαν στη Συρία από Κούρδους και δυνάμεις του SAA, όλα αυτά σε ένα χρόνο!» ν

Στην ουσία περνάνε και άμεσο μήνυμα στην Άγκυρα:«Θα σας ρίξουμε & τα επόμενα»

Μάλιστα οι Τούρκοι είχαν νέα απώλεια πριν λίγο, καθώς πριν λίγο ο Συριακός Στρατός έριξε τουρκικό drone στην περιοχή της al-Hasakah.

Το LNA χρησιμοποιεί drones που παρέχονται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η Τουρκία και το Κατάρ από τη μία πλευρά και τα ΗΑΕ και η Σαουδική Αραβία από την άλλη, εντείνουν τις προσπάθειές τους στην Λιβύη, υποστηρίζοντας τους αντίστοιχους εταίρους τους στη ενδο-λιβυκή διένεξη. Όπλα και πυρομαχικά συνεχίζουν να ρέουν αφειδώς μαζί με τεχνολογία drone με συχνές μη προγραμματισμένες πτήσεις από όλες τις πλευρές.

Τα πράγματα είναι πλέον ξεκάθαρα, η Τουρκία μετά την Συρία κάνει τα πάντα τώρα στην Λιβύη, με σκοπό να ελέγξει την κατάσταση και την επόμενη κυβέρνηση, για να βάλει χέρι στα μεγαλύτερα κοιτάσματα της Μεσογείου που βρίσκονται στην λιβυκή ΑΟΖ, ενώ επιθυμεί και την δημιουργία αεροναυτικής βάσης στα νότια της Ελλάδος.

Είναι έτοιμοι στην Αθήνα να αντιμετωπίσουν αυτή την κρίση;

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια - pentapostagma.gr