Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Όχι, ο Έντι Ράμα δεν επέκρινε την Ευρώπη γιατί «δεν βοήθησε αρκετά»

Από χθές (29/11/2019) δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός της Αλβανίας επέκρινε την Ευρώπη γιατί δεν βοήθησε αρκετά την Αλβανία σ...

Μας δουλεύει ο Έντι Ράμα; «Ποια Ευρώπη; Η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία είναι φίλοι μας»

Από χθές (29/11/2019) δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός της Αλβανίας επέκρινε την Ευρώπη γιατί δεν βοήθησε αρκετά την Αλβανία στην αντιμετώπιση των καταστροφών του φονικού σεισμού 6,4 Ρίχτερ. Όμως αυτό δεν συνέβη. Οι δηλώσεις του Ράμα έχουν παραποιηθεί.

Ισχυρισμός
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Εντι Ράμα επέκρινε την Ευρώπη γιατί «δεν βοήθησε αρκετά» την Αλβανία στην αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων που προκάλεσε ο φονικός σεισμός των 6,4 Ρίχτερ. Αντιθέτως, επαίνεσε την Τουρκία και τον πρόεδρό της Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συμπέρασμα
Οι δήλωση του πρωθυπουργού της Αλβανίας έχει παραποιηθεί.
Ο Ε. Ράμα απάντησε στη δημοσιογράφο που τον ρώτησε αν θα τους βοηθήσει οικονομικά η Ευρώπη. Είπε ότι όχι μόνο η Ευρώπη (θα τους βοηθήσει) αλλά και άλλες χώρες. Όπως η Τουρκία η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Έχει αιτηθεί βοήθεια και από την Αυστραλία και το Ισραήλ.

Από αντιγραφή σε αντιγραφή, οι σελίδες άλλαζαν και από λίγο το παραπάνω δημοσίευμα, και αρκετοί πρόσθεσαν δικές τους λέξεις ή κείμενο στις δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το pronews που στον τίτλο άλλαξε τη λέξη “Ευρώπη” με τη λέξη “Ελλάδα”.

Όμως η μετάφραση των δηλώσεων δεν είναι σωστή. Ο Ε. Ράμα απάντησε στη δημοσιογράφο που τον ρώτησε αν θα τους βοηθήσει οικονομικά η Ευρώπη. Είπε ότι όχι μόνο η Ευρώπη (θα τους βοηθήσει) αλλά και άλλες χώρες. Όπως η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

“Όχι μόνο η Ευρώπη, αλλά και η άλλη πλευρά, γιατί υπάρχει και μια άλλη πλευρά. Είναι η Τουρκία, είναι η Αραβία, είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, εκεί βρίσκονται φίλοι μου και είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν, όχι επειδή είναι φίλοι, αλλά επειδή έτσι είναι.”

Μετάφραση της απάντησης του Ράμα έκανε και η ιστοσελίδα της ελληνικής μειονότητας της Αλβανίας, himara.gr

Δείτε το παρακάτω βίντεο.

Όπως είδατε παραπάνω, οι απαντήσεις του Έντι Ράμα στη συνέντευξή του έχουν παραποιηθεί. Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας δεν μίλησε επικριτικά για την Ευρώπη ή την Ελλάδα, αλλά ανέφερε ότι θα λάβουν βοήθεια και από άλλες χώρες, όχι μόνο από την Ευρώπη.