Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Στρατηγός Μακένζι: Ο πόλεμος ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος μαζί με τις SDF (Κούρδοι) συνεχίζεται

Τον κοινό πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη Συρία θα ξαναρχίσουν σύντομα Αμερικανοί και Κούρδοι (SDF), όπως έκανε γνωστό το Σάββ...

Στρατηγός Μακένζι: Ο πόλεμος ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος μαζί με τις SDF συνεχίζεται
Τον κοινό πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στη Συρία θα ξαναρχίσουν σύντομα Αμερικανοί και Κούρδοι (SDF), όπως έκανε γνωστό το Σάββατο ο επικεφαλής των επιχειρήσεων του Πενταγώνου στη Μέση Ανατολή, στρατηγός Κένεθ Μακένζι.




«Τώρα έχω περίπου 500 Αμερικανούς (στρατιωτικό) προσωπικό ανατολικά του ποταμού Ευφράτη, ανατολικά της Ντέιρ Αλ Ζουρ έως τη Χασάκα, βορειοανατολικά μέχρι πάνω στη βορειοανατολική Συρία», δήλωσε στο περιθώριο μίας εκδήλωσης για θέματα ασφαλείας στο Μπαχρέιν.

«Είναι πρόθεσή μας να παραμείνουμε σε αυτή τη θέση συνεργαζόμενοι με τους εταίρους μας των SDF στη συνέχιση των επιχειρήσεων ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος κάτω στην κοιλάδα του ποταμού Ευφράτη όπου αυτοί οι στόχοι παραμένουν παρόντες», είπε.

Αμερικανικά στρατεύματα έχουν αναπτυχθεί στην ανατολική Συρία γύρω από τις πετρελαιοπηγές της επαρχίας της Ντέιρ Αλ Ζουρ, ανατολικά του ποταμού Ευφράτη.

Τα έσοδα από το πετρέλαιο εισπράττουν οι υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) για να χρηματοδοτούν τις μονάδες τους και άλλες ανάγκες στα εδάφη που ελέγχουν στη βόρεια και ανατολική Συρία.