Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αμερικανός αξιωματούχος: Έχουμε διαμηνύσει στον Ερντογάν ότι οι S-400 είναι ασυμβίβαστοι

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου ανακοίνωσε ότι μέλη της αμερικανικής κυβέρνησης και ο ίδιος ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ήταν πολύ σκληροί σ...

Αμερικανός αξιωματούχος: Έχουμε διαμηνύσει στον Ερντογάν ότι οι S-400 είναι ασυμβίβαστοι

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου ανακοίνωσε ότι μέλη της αμερικανικής κυβέρνησης και ο ίδιος ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ήταν πολύ σκληροί στις συζητήσεις τους με τον Ταγίπ Ερντογάν και υπογραμμίστηκε στον πρόεδρο της Τουρκίας ότι το ρωσικό σύστημα S-400 είναι ασυμβίβαστο και με τις υποχρεώσεις της Άγκυρας στο ΝΑΤΟ.




Ο αξιωματούχος, που μιλούσε υπό καθεστώς ανωνυμίας σε τηλεδιάσκεψη με τους διαπιστευμένους δημοσιογράφους στο Λευκό Οίκο, έθεσε έτσι το θέμα ότι δεν είναι, δηλαδή, μόνο οι ΗΠΑ που έχουν πρόβλημα με την ενεργοποίηση των S-400, αλλά και τα υπόλοιπα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ.

Δήλωσε επίσης ότι ο κ. Ερντογάν θα ακούσει στη σύνοδο της Συμμαχίας στο Λονδίνο και τις ανησυχίες των άλλων χωρών του ΝΑΤΟ για την αγορά του ρωσικού συστήματος που δεν είναι συμβατό με τον υπόλοιπο νατοϊκό οπλισμό.

Επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξει διμερής συνάντηση του Αμερικανού προέδρου με τον Τούρκο ομόλογό του, διότι πρόσφατα πέρασαν πολλές ώρες μαζί και ότι είχε να του πει ο κ. Τραμπ για το συγκεκριμένο θέμα, και για άλλα ζητήματα, το έχει πει.

Ο αξιωματούχος απάντησε ως εξής στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων:

ΕΡΩΤΗΣΗ: Είμαι ο Mario Parker από το Bloomberg News. Αναρωτιέμαι αν θα υπάρξουν διμερείς ή άλλες αλληλεπιδράσεις μεταξύ του κ. Τράμπ και του Ερντογάν και ποιο είναι το μήνυμα του Προέδρου είναι στη σύνοδο κορυφής, ιδιαίτερα δεδομένης της ενεργοποίησης του S-400.

ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ: Ναι, ευχαριστώ γι ‘αυτό. Επομένως, δεν θα κάνουμε όπως γνωρίζετε (εννοεί διμερή συνάντηση).

Ο Πρόεδρος Ερντογάν ήταν εδώ πριν από λίγες εβδομάδες.

Ο Πρόεδρος πέρασε αρκετές ώρες σε απευθείας διπλωματία μαζί του.

Δεν έχουμε ξεχωριστή συνάντηση προγραμματισμένη για τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Υποψιάζομαι ότι ο πρόεδρος Ερντογάν θα ακούσει από πολλά μέλη της Συμμαχίας ότι – την ανησυχία τους για την ενεργοποίηση των S-400.

Είμαστε πολύ, πολύ σκληροί μαζί του ότι το σύστημα αυτό είναι ασυμβίβαστο με τα καθήκοντα της Τουρκίας ως μέλους του ΝΑΤΟ και ιδιαίτερα με τη συμμετοχή του, υπό διμερή έννοια, στο πρόγραμμα των F-35.

Αυτό το μήνυμα θα ενισχυθεί από ολόκληρη τη Συμμαχία.

Πηγή: Hellas Journal