Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ερντογάν σε Τραμπ: Δεν ξηλώνω τους S-400, δεν είπατε τίποτα όταν η Ελλάδα πήρε S-300

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπορεί να εμφανίστηκε ανοιχτός στην αγορά αμερικανικών Patriot, κατά τη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ, αλλ...

Ντόναλντ Τραμπ με πλάτη στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπορεί να εμφανίστηκε ανοιχτός στην αγορά αμερικανικών Patriot, κατά τη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ, αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν κάνει βήμα πίσω σε ό,τι αφορά την ανάπτυξη των ρωσικών S-400 που έχει αγοράσει η Τουρκία.




Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος έκανε και αναφορά στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Αμερικανό ομόλογό του, τουλάχιστον με βάση τα όσα μετέφερε ο Ερντογάν σε Τούρκους δημοσιογράφους, για το τετ-α-τετ του με τον Τραμπ. «Του είπα ότι όταν άλλες χώρες του ΝΑΤΟ, όπως η Ελλάδα, έκαναν ανάλογες αγορές, κανείς, ούτε οι ΗΠΑ, δεν εξέφρασαν ανησυχία. Δεν είπατε το ίδιο για τους S-300 της Ελλάδας», ανέφερε ο Ερντογάν, ένα επιχείρημα που έχει επικαλεστεί πολλές φορές, στη διαμάχη του με την Ουάσινγκτον εξαιτίας της αγοράς του ρωσικού πυραυλικού συστήματος.

Ερντογάν: Θέλω να είμαι φίλος και με τη Ρωσία και με τις ΗΠΑ

Παράλληλα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε Τούρκους δημοσιογράφους στην πτήση της επιστροφής του από τις ΗΠΑ στην Αγκυρα, υπογράμμισε ότι θέλει να διατηρήσει φιλικές σχέσεις τόσο με την Ουάσινγκτον όσο και με τη Μόσχα, ενώ υπογράμμισε την εξάρτηση της Τουρκίας τόσο από το ρωσικό φυσικό αέριο, όσο και από τα έσοδα από τον τουρισμό.