Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑ... Ζάεφ: Ο Μητσοτάκης υποσχέθηκε να μας βοηθήσει – Πρόσκληση να επισκεφθεί τα Σκόπια

Συνάντηση 40 λεπτών είχαν στη Θεσσαλονίκη οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Ζόραν Ζάεφ, στο περιθώριο της διάσκεψης «Thessaloniki Summit». ...


Συνάντηση 40 λεπτών είχαν στη Θεσσαλονίκη οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Ζόραν Ζάεφ, στο περιθώριο της διάσκεψης «Thessaloniki Summit».




Πρώτος έφθασε στην αίθουσα της συνάντησης ο κ. Μητσοτάκης και αμέσως μετά ο κ. Ζάεφ, ενω από ελληνικής πλευράς στη συνάντηση συμμετείχαν ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης.

Ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης του υποσχέθηκε να βοηθήσει στην πορεία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων δήλωσε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

«Προφανώς είμαστε πολύ απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για το πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ζάεφ, αναφερθείς στο βέτο της Γαλλίας στην έναρξη των διαπραγματεύσεων.

«Αλλά με ενθάρρυνε ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης διότι μου υποσχέθηκε και μου εξήγησε ότι θέλει να μας βοηθήσει.

Θα μιλήσει σε Ευρωπαίους ηγέτες και στον πρόεδρο Μακρόν, γιατί η Γαλλία με την Ελλάδα έχουν διαχρονικά πολύ καλές σχέσεις» είπε χαρακτηριστικά ο Ζάεφ.

Ο Ζόραν Ζάεφ απηύθυνε και πρόσκληση στον Έλληνα πρωθυπουργό να επισκεφθεί τα Σκόπια μέχρι το τέλος του έτους. Ο κ. Μητσοτάκης δεν προέβη σε δηλώσεις μετα τη συνάντηση τους.