Tελευταια Νεα

Τετάρτη, Νοεμβρίου 20, 2019

Ξέσπασε ολοκληρωτικός πόλεμος μεταξύ Ε.Μαρινάκη και Σ.Κόκκαλη με επίκεντρο τον Ολυμπιακό και... την Αμυνα

Ξέσπασε ολοκληρωτικός πόλεμος μεταξύ Ε.Μαρινάκη και Σ.Κόκκαλη με επίκεντρο τον Ολυμπιακό και... την Αμυνα

Μία υπόγεια σύγκρουση, αυτή μεταξύ του εφοπλιστή, προέδρου του Ολυμπιακού κλπ. Ε.Μαρινάκη και του επιχειρηματία και πρώην προέδρου του Ολυμπιακού Σ.Κόκκαλη ξαφνικά έπαψε να είναι «υπόγεια» και πλέον ο πρώτος επιτίθεται με την σφοδρότητα που συνηθίζουν να πράττουν τα ΜΜΕ που ελέγχει κατά του άλλοτε ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού.

Η αφορμή; Η Ιντρακάτ του Σωκράτη Κόκκαλη αποφάσισε να κάνει «έξωση» στις ομάδες της Ακαδημίας του Ολυμπιακού!

Με άρθρο του in.gr, ιδιοκτησίας Ε.Μαρινάκη, ο Σ.Κόκκαλης μετατρέπεται και πάλι «σε διαπλεκόμενο εθνικό προμηθευτή που εκμεταλλεύθηκε τον Ολυμπιακό», μια κατηγορία όλων των εχθρών του Σ.Κόκκαλη από εποχής Τεγόπουλου και εν συνεχεία Αλαφούζου κλπ.
Οι πρώτες ρωγμές στην σχέση, άλλοτε «πατέρα προς γιου», Μαρινάκη-Κόκκαλη ήρθαν στο τέλος της περασμένης άνοιξης, με την υποψηφιότητα του Πέτρου Κόκκαλη στην ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και την ταυτόχρονη παραίτησή του από την παράταξη του νυν δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη.

Τότε ανταλλάχθηκαν κάποια πυρά, αλλά σε πολιτικό επίπεδο και όχι με αποδέκτη τον Σωκράτη Κόκκαλη αλλά τον Πέτρο.

Πλέον όμως, η επίθεση γίνεται στο «κέντρο βάρους του ομίλου Κόκκαλη», τον ίδιο τον Σωκράτη.

Με κατηγορίες, όπως «Όταν ο Σωκράτης Κόκκαλης άφηνε «μαύρη τρύπα» στα ταμεία του Θρύλου», «Κρατικοδίαιτη "επιχειρηματικότητα" και προνομιακές σχέσεις με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», «Deal με Μελισσανίδη και στράτευση στο αντιολυμπιακό μέτωπο».

Και μάλιστα στο άρθρο γίνεται και αναφορά στις δουλειές που πήρε ο Σ.Κόκκαλης επί υπουργίας Π.Καμμένου στο υπουργείου Εθνικής Αμυνας: «Και βέβαια υπάρχουν και όλες οι δουλειές που εξασφάλισε η ΙΝΤΡΑΚΟΜ Defense Electronics επί υπουργίας Πάνου Καμμένου στο νευραλγικό ΥΠΕΘΑ, όταν η εταιρεία συμφερόντων Κόκκαλη κέρδισε συμβόλαια αξίας άνω των 150 εκατομμυρίων ευρώ».

Η σύγκρουση ξεκίνησε με το θέμα της ιδιοκτησίας του γηπέδου ή καλύτερα των οφειλών του γηπέδου και επεκτάθηκε στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού.

Ο Ε,Μαρινάκης, γνωρίζοντας την λαοφιλία που απολάμβανε ο Σωκράτης Κόκκαλης ως «ο άνθρωπος που αναγέννησε τον Ολυμπιακό», περίμενε να σταθεροποιηθεί, να ελέγξει την ομάδα απόλυτη καθώς και τα «παράπλευρα συστήματα» και μετά να εξαπολύσει την επίθεσή του, η οποία έχει έναν βασικό αποδέκτη: Την ψυχή και το μυαλό των οπαδών του Ολυμπιακού.

Βασικός στόχος είναι να σβήσει τον Σωκράτη Κόκκαλη από «την ψυχή και το μυαλό» των οπαδών του Ολυμπιακού.

Ας δούμε ολόκληρο το άρθρο της ιστοσελίδας, ιδιοκτησίας Ε.Μαρινάκη:

« Άλλο ένα δείγμα γραφής του κάποτε αλλά και νυν «εθνικού προμηθευτή» που εκμεταλλεύτηκε τον Ολυμπιακό για να στραφεί τώρα εναντίον του

Αυτό που δεν κατανοεί ο Κόκκαλης είναι ότι δεν μπορεί να χτυπήσει τον Ολυμπιακό. Και δεν μπορεί πια να έχει την ομάδα του Πειραιά το «μαξιλάρι» του για να κάνει δουλειές.


Ο Σωκράτης Κόκκαλης όντως συνέδεσε το όνομά του με τον Ολυμπιακό.

Για την ακρίβεια επεδίωξε συνειδητά και συστηματικά να το συνδέσει γιατί αυτό του έδινε αυξημένο κύρος, απήχηση και νομιμοποίηση στο ρόλο του «εθνικού προμηθευτή» στον οποίο διέπρεψε.
Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Σωκράτης Κόκκαλης ήταν από τους επιχειρηματίες για τους οποίους διαμορφώθηκε στην Ελλάδα η ίδια η έννοια της διαπλοκής.

Τώρα ο Σωκράτης Κόκκαλης, χρόνια μετά αφότου αποχώρησε από τα διοικητικά του Ολυμπιακού, αποφασίζει να στραφεί κατά της ομάδα που τόσο εκμεταλλεύτηκε.

Με επιστολή που έστειλε στη ΘΡΥΛΟΣ ΑΕ, ουσιαστικά κάνει έξωση στις ακαδημίες του Ολυμπιακού από τις εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη.

Μια επιστολή κυνική, ένα κείμενο έξωσης που δεν παραλείπει να υπενθυμίσει οφειλή… 15.033,84 ευρώ, το οποίο δεν κάνει καμία αναφορά για ποιο οικόπεδο πρόκειται και ποια είναι η ιστορία πίσω από αυτό.

Το συγκεκριμένο οικόπεδο ανήκει αρχικά στη Θρύλος ΑΕ, στην εποχή που στα διοικητικά μεσουρανούσε ο Κόκκαλης.

Τότε μεταβιβάστηκε στην Ιντρακάτ που είναι η κατασκευαστική εταιρεία του Ομίλου Κόκκαλη και έκτοτε ο Ολυμπιακός πλήρωνε ενοίκιο στην Ιντρακάτ.

Ωστόσο ο Ολυμπιακός δεν περιορίστηκε απλώς στο να πληρώνει σημαντικά ποσά ως ενηοίκια όλα αυτά τα χρόνια, για ένα οικόπεδο που αρχικά ήταν δικό του, αλλά και επένδυσε περίπου 500.000 ευρώ στις εγκαταστάσεις.

Η Ακαδημία με τη σειρά της είναι από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έχει κάνει αθλητικά ο Ολυμπιακός, μια που αυτό επιτρέπει να έχει ως ομάδα μεγάλο βάθος και δυνατότητα να βγάζει πλήθος ταλέντων στο προσκήνιο.

Και σε αυτή την προσπάθεια είναι που θέλει να κάνει ζημιά ο Κόκκαλης.

Γιατί η απαίτηση να γίνει η έξωση, ενώ είναι σε εξέλιξη η αγωνιστική περίοδος, απλώς ανατρέπει τον όποιον σχεδιασμό της Ακαδημίας, την ώρα που στην πραγματικότητα στερεί από τον Ολυμπιακό από ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο.pronews.gr
« Προηγουμενη
Επομενη »