Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αραβικά να ξέρουν... Βία στα σχολεία: Συστήνεται ειδική ομάδα για την αντιμετώπιση του φαινομένου

Η Σοφία Ζαχαράκη προσανατολίζεται στην επανασύστασή της - Τα πρόσφατα κρούσματα βίας στα σχολεία προκαλούν έντονη ανησυχία «Συναγερ...

paidia-sxoleio-tsantes

Η Σοφία Ζαχαράκη προσανατολίζεται στην επανασύστασή της - Τα πρόσφατα κρούσματα βίας στα σχολεία προκαλούν έντονη ανησυχία

«Συναγερμός» έχει χτυπήσει στην εκπαιδευτική κοινότητα από τα αυξημένα κρούσματα βίας μόλις δύο μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους.


Ανάστατοι γονείς και μαθητές βγάζουν «κραυγή αγωνίας» για την καθημερινότητα στα σχολεία, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τι να κάνουν οι μαθητές να παίρνουν μαχαίρια και κατσαβίδια;».




Σε αυτό το «φόντο» οι εκπαιδευτικοί δεν είναι επιμορφωμένοι για να αντιμετωπίσουν περιστατικά με μαχαιρώματα και βανδαλισμούς ενώ η ΟΛΜΕ ζητεί να επιστρέψουν οι «παραδοσιακοί» φύλακες στα σχολεία που είναι αφύλακτα στην πλειονότητα τους, όπως λένε.

Την ώρα που επιστημονικές έρευνες καταγράφουν πρώιμη επιθετική συμπεριφορά ακόμα και από το νηπιαγωγεία, το υπουργείο Παιδείας αποφασίζει σειρά μέτρων με προσλήψεις ψυχολόγων από τα δημοτικά, μαθήματα σεβασμού της προσωπικότητας του άλλου και επανασύσταση του Παρατηρητηρίου Κατά της βίας.

Δάσκαλοι, καθηγητές γονείς και μαθητές συμφωνούν ότι η κατάσταση σε πολλές περιπτώσεις αγγίζει τα άκρα με τους εκπαιδευτικούς να καλούνται να διαχειριστούν ακραίες καταστάσεις που φεύγουν από τα όρια του μπούλινγκ καθώς υπάρχουν τραυματισμοί με πέτρες ακόμα και με μαχαίρια καθώς και βανδαλισμοί κτιρίων.

«Θύματα» της σχολικής βίας είναι μαθητές αλλά και καθηγητές και γονείς. Η ένταση σε κάποιες περιπτώσεις είναι μεγάλη και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θόδωρος Τσούχλος κάνει λόγο για ανάγκη φύλαξης των σχολείων «με φύλακες όπως υπήρχαν παλιά στα σχολεία» όπως λέει, μιλώντας στο «Πρώτο Θέμα» ο κ. Τσούχλος που υπογραμμίζει ότι τα περισσότερα σχολεία είναι αφύλαχτα και συνήθως μπαίνει κάποιο λουκέτο προκειμένου να προφυλαχθεί ο προαύλιος χώρος.

Για να τονίσει ότι την ώρα των μαθημάτων δεν είναι δύσκολο αν κάποιος το επιθυμεί να βρει έναν τρόπο να μπει από τα κάγκελα ενώ τα περισσότερα νυχτερινά σχολεία , παραμένουν ανοιχτά κατά την ώρα του μαθήματος. Την ίδια ώρα οι ειδικοί εκτιμούν ότι την επόμενη δεκαετία ενδεχομένως να σημειωθεί ποσοστό αύξησης γύρω στο 20% στα προβλήματα ψυχοκοινωνικής συμπεριφοράς των νέων.