Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΨΕΜΜΑΤΑ!!! Μητσοτάκης για μεταναστευτικό: Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι - Τα σύνορα φυλάσσονται

Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι, τα σύνορα φυλάσσονται είπε κατηγορηματικά στη Βουλή ο πρωθυπουργός απαντώντας στην ερώτηση της προέδρο...

mitsotakis-voyli221119-arthro

Η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι, τα σύνορα φυλάσσονται είπε κατηγορηματικά στη Βουλή ο πρωθυπουργός απαντώντας στην ερώτηση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά για το προσφυγικό. Παράλληλα, ο κ.Μητσοτάκης ανέδειξε και πάλι την ευρωπαϊκή - διεθνή διάσταση του προβλήματος, ενώ αναφέρθηκε διεξοδικά στα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση.




Ξεκινώντας την απάντησή του στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι «το πρόβλημα έχει σοβαρό κοινωνικό αντίκτυπο και πολλές αντικειμενικές δυσκολίες διαχείρισης». Συνέχισε λέγοντας: «Δυστυχώς άστοχες αποφάσεις του πρώτου καιρού το γιγάντωσαν και οι αρχικές προσφυγικές ροές έχουν μετατραπεί σε μεταναστευτική καταιγίδα. Από τη στιγμή που λήφθηκε η απόφαση να κλείσουν τα βόρεια σύνορά μας, ο πυρήνας του προβλήματος που εντοπίζεται στα ανατολικα σύνορα έχει οδηγήσει σε έκρηξη του προβλήματος που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Δεν μπροούμε να αναλωθούμε στις ευθύνες των προηγούμενων. Εχουμε χρέος να ανταποκριθούμε στις δικές μας ευθύνες και να στηριχθούμε και στην δική σας βοήθεια.

Μου προσάψατε ότι δεν θίγω το θέμα στην ΕΕ αλλά χθές στο ΕΛΚ αφιέρωσα την ομιλία μου για την ευρωπαϊκή διάσταση του προβλήματος θέτοντας την ανάγκη να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα από την ΕΕ και επισήμανα τις ευθύνες κομμάτων που ανήκουν στην δική μας ευρωπαϊκή οικογένεια.
Δεν γίνεται να ωφελούνται από τα ευρωπαϊκά προνόμια όπως συνθήκη Σέγκεν και από την άλλη να αρνούνται τις ευθύνες και υποχρεώσεις τους.

Ο κ. Σχοινάς έχει δεσμευτεί ότι έως τον Φεβρουάριο θα καταθέσεις τις πρώτες προτάσεις για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος.