Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα προσβάλει τον Τραμπ μέσα στον Λευκό Οίκο – Τι θα κάνει!

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Παρασκευή ότι θα μεταφέρει μαζί του στην Ουάσιγκτον, την επιστολή που του απέστειλε ο Ντ...

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι θα προσβάλει τον Τραμπ μέσα στον Λευκό Οίκο – Τι θα κάνει!

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Παρασκευή ότι θα μεταφέρει μαζί του στην Ουάσιγκτον, την επιστολή που του απέστειλε ο Ντόναλντ Τραμπ, και θα του την επιστρέψει κατά την επίσκεψή του στο Λευκό Οίκο, στις 13 Νοεμβρίου, γράφει η τουρκική ιστοσελίδα Ahval.

Ως γνωστό, ο κ. Τραμπ έστειλε επιστολή στον κ. Ερντογάν στις 9 Οκτωβρίου, την ημέρα κατά την οποία ξεκίνησε η τουρκική εισβολή στη Συρία και η εθνοκάθαρση των Κούρδων.




Ο Αμερικανός Πρόεδρος είχε προειδοποιήσει τον Τούρκο ομόλογό του, να μην είναι «σκληρός τύπος», «διάβολος» και «ανόητος» και απείλησε «να καταστρέψει την τουρκική οικονομία».

Η επιστολή διέρρευσε ώρες πριν την αναχώρηση της αμερικανικής αντιπροσωπείας με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς για την Άγκυρα για να συζητήσει μια κατάπαυση του πυρός στη βόρεια Συρία.

Ο κ. Τραμπ είχε επίσης γράψει στον Ερντογάν ότι ο διοικητής των Κούρδων, Μαζλούμ Κομπάνι ήταν έτοιμος να διαπραγματευτεί με την Τουρκία.

Ο κ. Κόμπανι, ο οποίος ηγείται των κουρδικών ενόπλων ομάδων στη Συρία, χαρακτηρίζεται «τρομοκράτης» από την Τουρκία.

«Θα πάμε στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την πρόσκληση του Τραμπ στις 13 Νοεμβρίου», δήλωσε ο Ερντογάν σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ.

Ο Τούρκος πρόεδρος μιλούσε στη συνεδρίαση του εκτελεστικού συμβουλίου του κυβερνώντος κόμματος AKP.

«Φυσικά, θα λάβουμε την επιστολή μαζί μας», δήλωσε ο Ερντογάν.

«Θα την επιστρέψουμε. Έχουμε πράγματα να πούμε στα μούτρα του κ. Τραμπ».

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι η Τουρκία είχε ήδη δώσει την απαραίτητη απάντηση στην επιστολή ξεκινώντας τη στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία δύο ώρες αφότου έλαβε το γράμμα του Τραμπ.

«Κανονικά είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει τη νύχτα ή νωρίς το πρωί την επόμενη μέρα.

»Αλλά τη στιγμή που έφτασε η επιστολή, κάναμε την απαραίτητη αξιολόγηση και ξεκίνησε η επιχείρηση», δήλωσε ο Ερντογάν.

Ο Ερντογάν υπαινίχτηκε την Τετάρτη ότι θα μπορούσε να ακυρώσει το ταξίδι του στην Ουάσιγκτον αφού η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε την Τρίτη ψήφισμα που αναγνωρίζει την γενοκτονία των Αρμενίων και ένα νομοσχέδιο που ζητά κυρώσεις στην Τουρκία για τη στρατιωτική της εισβολή στη Συρία.