Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΙΔΙΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ... Στη Χιλή πολλές εκκλησίες και ιερά έχουν λεηλατηθεί από «ακτιβιστές»

Η Καθολική Εκκλησία της Χιλής απαιτεί αυστηρή εφαρμογή του νόμου προκειμένου να αποκατασταθεί ο νόμος και η τάξη στην κοινωνία, αφού ...


Η Καθολική Εκκλησία της Χιλής απαιτεί αυστηρή εφαρμογή του νόμου προκειμένου να αποκατασταθεί ο νόμος και η τάξη στην κοινωνία, αφού πολλές εκκλησίες και ιερά στη χώρα έχουν λεηλατηθεί και βεβηλωθεί από «ακτιβιστές».




Η Μόνιμη Επιτροπή της Διάσκεψης των Καθολικών Επισκόπων της Χιλής εξέφρασε την αλληλεγγύη της προς τον Αποστολικό Διαχειριστή Monsignor Celestino Aos και υποστήριξε όλους τους πιστούς στην Αρχιεπισκοπή του Σαντιάγκο μετά τη λεηλασία και βεβήλωση της Εκκλησίας της Κοίμησης της Θεοτόκου. Το έγγραφο εκφράζει επίσης τη συμπάθεια και τη στήριξη των κοινοτήτων «άλλων εκκλησιών και οίκων προσευχής διαφόρων θρησκειών».

Διαμαρτυρόμενοι «ακτιβιστές» επιτέθηκαν στην Εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου, η οποία έχει την ατυχία να είναι κοντά στις συνεχείς συγκεντρώσεις τους, τις πορείες εναντίον της χιλιανής κυβέρνησης και τις διαμαρτυρίες ενάντια στην κοινωνική ανισότητα.

Οι βάνδαλοι που έκαψαν στο ναό πυρπόλησαν τους πάγκους εκκλησιών, έσπασαν αγάλματα και κατέστρεψαν αρκετές ιερές εικόνες.

Ο Monsignor Santiago Silva, Πρόεδρος της Διάσκεψης των Καθολικών Επισκόπων ανέφερε: «Είμαστε βαθιά λυπημένοι από τις εκδηλώσεις μίσους και διαρκούς ληστείας και βίας. Μας πονάει ότι οι εκκλησίες μας και οι οίκοι λατρείας άλλων θρησκειών δέχονται επίθεση από εκείνους που δεν θέλουν να σεβαστούν τον Κύριο και δεν πιστεύουν σ ‘Αυτόν. Σας υπενθυμίζουμε ότι οι εκκλησίες και άλλα μέρη λατρείας είναι ιερά. »