Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ταυτοποιήθηκε καλάσνικοφ για χρήση σε τρομοκρατικές ενέργειες της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας»

Σε βαλλιστική εξέταση των όπλων, που κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα, προχώρησαν οι αστυν...


Σε βαλλιστική εξέταση των όπλων, που κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές.




Σύμφωνα με την ενημέρωση της Αστυνομίας, ένα από τα Καλάσνικοφ που κατασχέθηκαν σε σπίτι στον Χολαργό χρησιμοποιήθηκε σε ληστεία σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών στην ίδια περιοχής στις 21/10.

Όσον αφορά την εξέταση δεύτερο Καλάσνικοφ βρέθηκε ότι χρησιμοποιήθηκε σε αρκετές τρομοκρατικές ενέργειες της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα»

Συγκεκριμένα, χρησιμοποιήθηκε στις 25-05-2014 σε επίθεση στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στις 31-07-2016 στην πρεσβεία του Μεξικό στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες δύο επιθέσεις κατά διμοιρίας των ΜΑΤ που προστάτευε τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (10-01-2017 και 06-11-2017 κατά σειρά).

Υπενθυμίζεται ότι η ίδια οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη και για την ρίψη χειροβομβίδας, την 10-11-2016, εναντίον της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Αθήνα, επίθεση κατά την οποία επίσης είχε επέλθει τραυματισμός αστυνομικού.