Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μιά τορπίλη θα ήταν αποτελεσματικότερη... Με ένταλμα σύλληψης απειλεί το πλήρωμα του Yavuz η Κυπριακή Δημοκρατία

Με την τουρκική προκλητικότητα να συνεχίζεται, με το γεωτρύπανο Yavuz να πηγαίνει στο Τεμάχιο 7 της κυπριακής ΑΟΖ, υπό τη συνοδεία δυο π...


Με την τουρκική προκλητικότητα να συνεχίζεται, με το γεωτρύπανο Yavuz να πηγαίνει στο Τεμάχιο 7 της κυπριακής ΑΟΖ, υπό τη συνοδεία δυο πολεμικών πλοίων της γειτονικής χώρας, η Λευκωσία προχώρησε στην έκδοση NAVTEX, μετά την ανάλογη κίνηση σήμερα από πλευράς Άγκυρας, με την οποία δεσμεύει περιοχές στην κυπριακή ΑΟΖ/υφαλοκρηπίδα για διενέργεια γεωτρήσεων, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.





Στη NAVTEX που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, σημειώνεται πως η τουρκική NAVTEX, που εκδόθηκε για το γεωτρύπανο Yavuz και τα υποστηρικτικά του πλοία, αναφέρεται σε μη εξουσιοδοτημένη και παράνομη ενέργεια στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και στην υφαλοκρηπίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας .

Προστίθεται, επίσης, πως αυτή η ενέργεια αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, επηρεάζει τις διαδικασίες θαλάσσιας ασφάλειας και αποτελεί επίσης ποινικό αδίκημα με βάση τους κυπριακούς νόμους.

Επίσης, απευθύνεται προειδοποίηση προς όλους όσοι εργάζονται για το Yavuz και τα υποστηρικτικά του σκάφη, θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους.

Υπενθυμίζεται ότι, μέσω Twitter, ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, επισήμανε ότι η επόμενη γεώτρηση του Yavuz θα πραγματοποιηθεί στο αποκαλούμενο από την Τουρκία οικόπεδο Μόρφου-1 (Güzelyurt-1). «Το γεωτρύπανό μας βρίσκεται σε νέα αποστολή... Με τη σημαία μας να κυματίζει, το Yavuz κατευθύνεται στο οικόπεδο Μόρφου-1 για γεώτρηση. Δεν θα σταματήσουμε να προσφέρουμε στο έθνος μας τις ενεργειακές πηγές μας. Αν υπάρχουν, σίγουρα θα τις βρούμε», έγραψε χαρακτηριστικά.