Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πρόγνωση καιρού: «Καμπανάκι» από τους μετεωρολόγους για τις επόμενες ώρες – Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Τον... κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι μετεωρολόγοι καθώς ο καιρός θα συνεχίσει και την Παρασκευή 04.10.2019, τα... φθινοπωρινά του τερτίπια...


Τον... κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι μετεωρολόγοι καθώς ο καιρός θα συνεχίσει και την Παρασκευή 04.10.2019, τα... φθινοπωρινά του τερτίπια.


Μετά τις καταιγίδες που δημιούργησαν την Πέμπτη αρκετά προβλήματα σε όλη τη χώρα, οι μετεωρολόγοι Σάκης Αρναούτογλου και Γιάννης Καλλιάνος προειδοποιούν για την κακοκαιρία που θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες.





Στη Δυτική και Βορειοδυτική Ελλάδα, το επόμενο 24ωρο αναμένεται το νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές και καταιγίδες. Τοπικές μπόρες αναμένονται και στην υπόλοιπη χώρα.

Την Παρασκευή από τις πρώτες πρωινές ώρες, σε όλη τη Βόρεια και Δυτική Ελλάδα αναμένονται πολύ ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα κρατήσουν αρκετές ώρες και δεν αναμένεται να εξασθενήσουν μέχρι το μεσημέρι. Στο Ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη θα επικρατήσουν συννεφιές με μικρή πιθανότητα τοπικών βροχών.

Τις βραδυνές ώρες της Παρασκευής, τοπικές καταιγίδες και μπόρες θα επικρατήσουν σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα είναι πολύ ισχυροί καθ’ όλη τη διάρκεια της Παρασκευής. Θα πνέουν με νότιες διευθύνεις 6 με 7 μποφόρ, ενώ δεν αποκλείεται να φτάσουν και τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι υψηλές λόγω των νοτιάδων. Τις πρωινές ώρες θα κυμανθεί από 16 έως 20 βαθμούς, ενώ το μεσημέρι η θερμοκρασία αναμένεται να αγγίξει τους 28 βαθμούς Κελσίου στη Στερεά Ελλάδα παρά τις έντονες καταιγίδες. Στην Κρήτη μάλιστα ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος και βουλευτής, Γιάννης Καλλιάνος προσοχή χρειάζεται για ισχυρές καταιγίδες σε δυτική και βόρεια Αττική, κεντρική και ανατολική Στερεά Πελοπόννησο, ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Αναλυτική πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ για την Παρασκευή
Αττική
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση από αργά το απόγευμα.

Άνεμοι: Αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση, ενισχυόμενοι το βράδυ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές με σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές από τις προμεσημβρινές ώρες, οι οποίες αργά τη νύχτα θα περιοριστούν στη Θράκη.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Θρακικό τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέχρι 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ.

Άνεμοι: Αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα στο Ιόνιο θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 6 και το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που πιθανώς στη Θεσσαλία να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Σταδιακή βελτίωση τις βραδινές ώρες.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη 3 με 4 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που γρήγορα από τα βόρεια θα αυξηθούν, θα σημειωθούν τοπικές βροχές οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες τοπικά ισχυρές στο βορειοανατολικό Αιγαίο και τη νύχτα στις υπόλοιπες περιοχές.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ με μικρή εξασθένηση αργά τη νύχτα.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.