Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ... Πήραν κεφάλι οι Ρωσόφρωνες του VMRO... Αύριο αποφασίζουν ημερομηνία εκλογών...!!!

Τα φώτα στα Σκόπια στρέφονται στην σύσκεψη της Κυριακής (20.10.2019) των πολιτικών υπό τον πρόεδρο της χώρας Στέβο Πενταρόφσκι. Παρόντες...

Βόρεια Μακεδονία… σε κρίση! Πότε θα γίνουν οι εκλογές

Τα φώτα στα Σκόπια στρέφονται στην σύσκεψη της Κυριακής (20.10.2019) των πολιτικών υπό τον πρόεδρο της χώρας Στέβο Πενταρόφσκι. Παρόντες θα είναι ο Ζάεφ, αλλά και ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και βασικά θα πρέπει να συμφωνήσουν για την ημερομηνία των πρόωρων εκλογών, τις οποίες προανήγγειλε ο Ζάεφ μετά το μπλόκο της ΕΕ στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της χώρας του.






Αυτό που προβλέπει το Σύνταγμα στη Βόρεια Μακεδονία είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει περιθώριο 100 ημερών πριν ουσιαστικά πραγματοποιηθούν οι εκλογές. Αρα θα πρέπει να οριστεί υπηρεσιακή οικουμενική κυβέρνηση με τη συμμετοχή υπουργών και από τα άλλα κόμματα.

Ακούγεται ότι υπουργός εσωτερικών ίσως οριστεί ο ηγέτης της αντιπολίτευσης ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι. Ισως οι εκλογές να διεξαχθούν τον Μάρτιο, ενώ αρνητικό φέρεται να είναι το κλίμα για τον Ζόραν Ζάεφ. Και αυτό γιατί είχε στηρίξει όλη την πολιτική του στρατηγική πάνω στη Συμφωνία των Πρεσπών και την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν την αντιπολίτευση, το VMRO δηλαδή, να προηγείται.