Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Προς γενική ανάφλεξη στη Συρία: Οι ΗΠΑ στέλνουν αντιτορπιλικά «φορτωμένα» με Tomahawk – Σε ετοιμότητα τα ρωσικά υποβρύχια

Σύμφωνα με ρωσικές πηγές σε αμυντικές ιστοσελίδες, δύο αμερικανικά αντιτορπιλικά, το USS Lassen και το USS Forrest Sherman, εισήλθαν ήδη...


Σύμφωνα με ρωσικές πηγές σε αμυντικές ιστοσελίδες, δύο αμερικανικά αντιτορπιλικά, το USS Lassen και το USS Forrest Sherman, εισήλθαν ήδη στην Μεσόγειο και κινούνται κατευθείαν στις συριακές ακτές μετά την ανακάλυψη ρωσικών υποβρυχίων με πυραύλους Kalibr από αμερικανικό αεροσκάφος P-8 Poseidon πριν τρεις ημέρες.

Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, τα αμερικανικά πολεμικά πλοία φέρονται να άλλαξαν ρότα και ενώ είχαν πορεία για τον Περσικό, θα μεταβούν στην Συρία σύμφωνα με συριακές πληροφορίες και δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων.




«Ο κίνδυνος νέων επιθέσεων των ΗΠΑ στη Συρία είναι εξαιρετικά υψηλός. Αυτό όχι μόνο θα προκαλέσει πρόβλημα στην συριακή αεροπορία και τις χερσαίες δυνάμεις, αλλά οι ΗΠΑ για άλλη μια φορά θα προσπαθήσουν να ενισχύσουν την θέση τους στη Μέση Ανατολή. Τα αμερικανικά αντιτορπιλικά δεν έχουν σχέση με τις ακτές του Ιράν, ο πιο πιθανός στόχος τους είναι η Συρία», σημειώνουν οι Ρώσοι ειδικοί.

Πηγές σε διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι η κόντρα έχει προκληθεί ανάμεσα σε Ισραήλ και Ρωσία, μετά την απόφαση της Μόσχας να «κλειδώσει» το συριακό εναέριο χώρο.

Αξίζει να σημειωθεί, δηλώνουν ρωσικές στρατιωτικές πηγές, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εντείνει τις επιχειρήσεις πληροφοριών σε περιοχές κοντά στις ρωσικές στρατιωτικές βάσεις στη Συρία, προσπαθώντας να αποκτήσουν πλεονέκτημα σχετικά με τα συστήματα αεράμυνας S-400 και S-300, προκειμένου να προκαλέσουν ακόμα πιο καταστροφικό αποτέλεσμα στις συριακές ένοπλες δυνάμεις του Άσαντ.

Υβριδικός πόλεμος στην Νότια από το Ισραήλ κατά Σύρων, Ρώσων και Ιρανών.

Αραβικά μέσα ενημέρωσης, ανέφεραν επίσης ότι δημιουργήθηκε μια νέα ισχυρότατη παραστρατιωτική δύναμη στη νότια Συρία, με την ονομασία «Νότιος συριακός στρατός». Η νέα αυτή παραστρατιωτική δύναμη υποστηρίζεται και χρηματοδοτείται πιθανότατα από το Ισραήλ και στόχος της είναι «να αντιμετωπίσει την ιρανική επιρροή στην περιοχή».