Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Süddeutsche Zeitung: «Εάν ο Ερντογάν προχωρήσει στη βόρεια Συρία υπάρχει κίνδυνος νέων κυμάτων μεταναστών»

Η επικείμενη εισβολή της Τουρκίας στη βόρεια Συρία κυριαρχεί στο γερμανικό Τύπο. Η Süddeutsche Zeitung με αφορμή αυτή την κρίση αναφέρετ...


Η επικείμενη εισβολή της Τουρκίας στη βόρεια Συρία κυριαρχεί στο γερμανικό Τύπο. Η Süddeutsche Zeitung με αφορμή αυτή την κρίση αναφέρεται και σε άλλες μεγάλες εστίες και στον τρόπο που αντιμετωπίζονται από την Ευρώπη:




«Αυτοί που περισσότερο υποφέρουν είναι οι άμαχοι. Τις συνέπειες όμως θα τις υποστεί η Ευρώπη. Οι προσφυγικές ροές του 2015 και ο τρόπος αντιμετώπισής τους άλλαξαν ριζικά τους πολιτικούς συσχετισμούς σε Βερολίνο, Παρίσι ή Ρώμη.

Εάν το Αφγανιστάν αφεθεί στα χέρια των Ταλιμπάν, εάν η Τουρκία καταλάβει τις κουρδικές περιοχές στη βόρεια Συρία ή αν καταρρεύσει το Ιράν ή το Ιράκ, τότε χιλιάδες άνθρωποι θα τραπούν σε φυγή.

Μια κατάλληλη απάντηση η Ευρώπη δεν έχει βρει. Ούτε πώς να αντιμετωπίσει τον Τραμπ ούτε και τις κρίσεις στην ευρύτερη περιοχή».

Παρόμοια είναι η άποψη και της Neue Osnabrücker Zeitung, όπως αναμεταδίδει η Deutsche Welle. «Η συμφωνία με την Τουρκία κινδυνεύει. Εάν ο Ερντογάν προχωρήσει στη βόρεια Συρία υπάρχει κίνδυνος νέων κυμάτων μεταναστών. Η ΕΕ θα πρέπει να προετοιμαστεί για ένα τέτοιο ενδεχόμενο και να αναπτύξει σχέδια τα οποία θα είναι γρήγορα υλοποιήσιμα».