Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ...;;; Κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών, πίσω από τη δολοφονία δυο αλλοδαπών το 2018 στον Έβρο

Οι δυο άντρες είχαν εντοπιστεί νεκροί στις 24 Μαρτίου του 2018, εντός κτιρίου, στο εγκαταλελειμμένο χωριό Πόταμος - Εντοπίστηκαν οι δύο δρά...

xeiropedes_trikala

Οι δυο άντρες είχαν εντοπιστεί νεκροί στις 24 Μαρτίου του 2018, εντός κτιρίου, στο εγκαταλελειμμένο χωριό Πόταμος - Εντοπίστηκαν οι δύο δράστες, που δραστηριοποιούνταν στην παράτυπη διακίνηση μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα

Την υπόθεση ανθρωποκτονίας δύο αλλοδαπών, οι οποίοι είχαν εντοπιστεί νεκροί στις 24 Μαρτίου του 2018, εντός κτιρίου, στο εγκαταλελειμμένο χωριό Πόταμος, του Δήμου Αλεξανδρούπολης, εξιχνίασε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.




Περίπου ενάμιση χρόνο μετά την εύρεση των δύο σορών, εντοπίστηκαν οι δύο δράστες, επίσης αλλοδαποί, ηλικίας 30 και 32 ετών. Σημειώνεται ότι οι δύο σοροί βρέθηκαν σε προχωρημένη σήψη (η ανθρωποκτονία διαπράχθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου 2017), κάτω από κουβέρτες, φέροντες τραύματα από μαχαίρι και θλων όργανο σε διάφορα σημεία του σώματός τους, ενώ στο χώρο, όπου υπήρχαν ίχνη συμπλοκής, δεν εντοπίστηκαν έγγραφα και προσωπικά τους αντικείμενα.

Ωστόσο οι εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών Αρχών, η διεξοδική εξερεύνηση του χώρου του εγκλήματος και η αξιοποίηση των στοιχείων και δεδομένων που συγκεντρώθηκαν, οδήγησαν στον εντοπισμό των δύο δραστών.

Από τα εν λόγω στοιχεία προκύπτει ότι το κίνητρο του εγκλήματος ήταν οι οικονομικές διαφορές μεταξύ θυτών και θυμάτων οι οποίοι είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούνταν στην παράτυπη διακίνηση μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Σε βάρος των δύο δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της εγκληματικής οργάνωσης και για παραβάσεις των νόμων περί αλλοδαπών και περί όπλων, η οποία υπεβλήθη στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης. Ο 32χρονος δράστης συνελήφθη αμέσως μετά την έκδοση του σχετικού εντάλματος, ενώ ο 30χρονος βρίσκεται ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών και πλαστογραφίας.