Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Με τουρκικό αέρα... Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε σε φυλάκιο των Κούρδων (SDF) στη Ράκα

Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) πραγματοποίησε τρομοκρατική επίθεση στην υπό κουρδικό έλεγχο πόλη Ράκα της Συρίας, πρώην ντε φάκτο «πρωτεύουσα...


Το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) πραγματοποίησε τρομοκρατική επίθεση στην υπό κουρδικό έλεγχο πόλη Ράκα της Συρίας, πρώην ντε φάκτο «πρωτεύουσα» του «χαλιφάτου».




Σύμφωνα με τις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) και δύο συριακές ιστοσελίδες ακτιβιστών, το βράδυ, προς ξημερώματα Τετάρτης, το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε σε ένα φυλάκιο των SDF.

Μόνο τυχαίο δεν θεωρείται που οι τζιχαντιστές αναθάρρυναν και πραγματοποίησαν χτύπημα, την ίδια ώρα που η Τουρκία διακηρύττει ότι από στιγμή σε στιγμή θα εισβάλει στη βόρεια Συρία.

Τοπικές πηγές μεταδίδουν ότι το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε με τρεις βομβιστές αυτοκτονίας στις θέσεις των SDF στη Ράκα.

Τι μετέδωσαν οι ιστοσελίδες των ακτιβιστών

Η ιστοσελίδα «Η Ράκα σφαγιάζεται σιωπηλά», που έγινε διάσημη επειδή μετέδιδε ειδήσεις μέσα από την τζιχαντιστική κατοχή και πολλοί δημοσιογράφοι της πιάστηκαν και φονεύτηκαν από το Ισλαμικό Κράτος, επιβεβαίωσε ότι υπήρξε ανταλλαγή πυρών και ακούστηκε μια έκρηξη.

Η ιστοσελίδα «Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», που εδρεύει στη Βρετανία, μετέδωσε ότι στην επίθεση συμμετείχαν δύο τζιχαντιστές που αντάλλαξαν πυρά με τους στρατιώτες των SDF πριν ανατινάξουν τους εαυτούς τους.