Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ... Δραματικές ιστορικές ώρες – Το πολεμικό ανακοινωθέν των SDF για αντίσταση στην τουρκική εισβολή

Η Γενική Διοίκηση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) εξέδωσε πολεμικό ανακοινωθέν μετά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει ...


Η Γενική Διοίκηση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) εξέδωσε πολεμικό ανακοινωθέν μετά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη βόρεια Συρία.

Καλεί όλους τους λαούς της βόρειας Συρίας να σταθούν στο πλευρό των SDF και να πολεμήσουν για τη γη τους.




Οι αιχμές για τους Αμερικανούς είναι «σουβλερές» αλλά προσεκτικές.

Εξάλλου δεν ευθύνεται το αμερικανικό έθνος, ούτε ο αμερικανικός στρατός για αυτή την απόφαση.

Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η ανακοίνωση
«Παρά όλες τις προσπάθειές μας να αποφύγουμε τη σύγκρουση, τη δέσμευσή μας στη συμφωνία του «μηχανισμού ασφαλείας» και τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για το σκοπό μας, οι αμερικανικές δυνάμεις δεν έφεραν εις πέρας τις ευθύνες τους και αποχώρησαν από τις συνοριακές περιοχές με την Τουρκία.

»Η απρόκλητη επίθεση της Τουρκίας στις περιοχές μας θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στη μάχη μας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και τη σταθερότητα και την ειρήνη που δημιουργήσαμε στην περιοχή τα τελευταία χρόνια.

»Ως Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τη γη μας με κάθε κόστος.

»Καλούμε τους Κούρδους, Άραβες Ασσυρίους και Συριακούς να ενισχύσουν την ενότητα τους και να σταθούν δίπλα στις SDF στην υπεράσπιση της γης τους.

»Γενική Διοίκηση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), 7 Οκτωβρίου 2019».