Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κουρδική έκκληση για βοήθεια στο Ισραήλ – Κούρδος πολιτικός στο Radio IDF: «Oλόκληρη η περιοχή θα υποφέρει από τους Τούρκους»

Ένας Κούρδος πολιτικός που θέλησε να διατηρήσει τη ανωνυμία του ,σε συνέντευξη με το ραδιόφωνο του Στρατού του Ισραήλ (Galey Tzahal ή Ra...


Ένας Κούρδος πολιτικός που θέλησε να διατηρήσει τη ανωνυμία του ,σε συνέντευξη με το ραδιόφωνο του Στρατού του Ισραήλ (Galey Tzahal ή Radio IDF), απηύθυνε έκκληση στην ισραηλινή κυβέρνηση για βοήθεια. Σύμφωνα με τον Κούρδο πολιτικό, «ολόκληρη η περιοχή θα υποφέρει» εάν κανείς δεν σταματήσει την τουρκική επιχείρηση στη Συρία.




Προειδοποίησε επίσης για σοβαρές συνέπειες όχι μόνο για τη Μέση Ανατολή αλλά για ολόκληρο τον κόσμο καθώς πρώην στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους, κατόρθωσαν να ξεφύγουν από τις κουρδικές φυλακές λόγω της τουρκικής εισβολής, και πλήθος τζιχαντιστών επιχειρεί να φύγει από τη Συρία και να κατευθυνθεί προς την Ευρώπη.

Νωρίτερα, εκπρόσωποι της κουρδικής πολιτοφυλακής ανέφεραν μαζική διαφυγή τρομοκρατών από τις φυλακές, αφού αρκετές βόρειες περιφέρειες της Συρίας τέθηκαν υπό τον έλεγχο του τουρκικού στρατού και των ισλαμιστών υποστηρικτών του.

Ο David Lau επίσης κάλεσε τον ισραηλινό Πρόεδρο Reuven Rivlin να υποστηρίξει τους Σύριους Κούρδους στην αντεπίθεσή τους απέναντι στην τουρκική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης». «Αυτές τις μέρες, οι καρδιές μας είναι με τους Κούρδους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν μια μαζική καταστροφή», δήλωσε ο Λάου.

Κάτω από την πίεση της διεθνούς κοινότητας, η Τουρκία ανακοίνωσε μια κατάπαυση του πυρός, η οποία θα διαρκέσει πέντε ημέρες. Η Άγκυρα απαιτεί από τις κουρδικές ένοπλες ομάδες να εγκαταλείψουν τη ζώνη των 30 χιλιομέτρων κατά μήκος των συριο-τουρκικών συνόρων κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, καθώς και να παραδώσουν τα βαριά όπλα τους . Διαφορετικά, η Τουρκία απείλησε να επαναλάβει τις εχθροπραξίες. Κούρδοι ηγέτες έχουν ήδη ανακοινώσει ότι δεν σκοπεύουν να εκπληρώσουν τις απαιτήσεις του Ερντογάν.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «Πηγή Ειρήνης», περίπου 250 στρατιώτες της κουρδικής αντίστασης, περίπου 200 μαχητές των φιλοτουρκικών ομάδων, δέκα στρατιώτες των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και τουλάχιστον 100 πολίτες (εκ των οποίων τουλάχιστον 20 παιδιά) σκοτώθηκαν.

Οι τακτικές των τουρκικών στρατευμάτων και των τζιχαντιστών ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια της βαρβαρότητας και αποτελούν ξεκάθαρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Δεκάδες βίντεο (όπως το παρακάτω) έχουν κυκλοφορήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου Τούρκοι φαίνονται να εκτελούν εν ψυχρώ Κούρδους.

Η γενοκτονία των Κούρδων, την οποία η Άγκυρα βάπτισε «Πηγή Ειρήνης» έχει ξεκινήσει και η διεθνής κοινότητα παραμένει αδιάφορη. Είναι πιθανό το Ισραήλ να αποτελεί την πρώτη χώρα που θα στηρίξει τους Κούρδους, καθώς με την τουρκική εισβολή αποδείχτηκε αυτό που όλοι κατά βάθος γνωρίζαμε: Οι ΗΠΑ δεν έχουν φίλους αλλά συμφέροντα..pentapostagma.gr