Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Νόμιζε ότι είχε κρυολόγημα αλλά ήταν σύνδρομο Guillain-Barré που την άφησε παράλυτη! Τι συμπτώματα έχει η νόσος

Μια γυναίκα χτυπήθηκε από μια σπάνια ασθένεια που την άφησε παράλυτη από τον λαιμό και κάτω, ενώ εκείνη νόμιζε επί εβδομάδες ότι είχ...



Μια γυναίκα χτυπήθηκε από μια σπάνια ασθένεια που την άφησε παράλυτη από τον λαιμό και κάτω, ενώ εκείνη νόμιζε επί εβδομάδες ότι είχε απλά ένα κρυολόγημα.

Η Danielle McGuinness, 29 ετών, πήγε στο νοσοκομείο, όταν έφτασε στο σημείο να νιώθει πως χάνει την αίσθηση σε χέρια και πόδια.




Η McGuinness, από τη Γλασκώβη της Σκωτίας, είχε προγραμματίσει μήνες πριν ένα ταξίδι μερικών εβδομάδων στην Καμπότζη και το Βιετνάμ, όπου θα δούλευε εθελοντικά ως δασκάλα αγγλικής γλώσσας. Είχε για αρκετές εβδομάδες έντονο βήχα και αδιαθεσία με εμετούς, αλλά νόμιζε ότι ήταν απλά ένα κρυολόγημα. Εντούτοις, την παραμονή της αναχώρησής της για το ταξίδι της, στις 8 Ιανουαρίου, η McGuinness άρχισε να αισθάνεται μούδιασμα στα άκρα της και πήγε στο γιατρό της. Εκείνος της είπε ότι τα συμπτώματα οφείλονταν σε άγχος από το επερχόμενο ταξίδι της.

Αλλά η κατάστασή της άρχισε γρήγορα να επιδεινώνεται, αναγκάζοντάς την να καλέσει τρομαγμένη ασθενοφόρο και να εισαχθεί στο νοσοκομείο. Εκεί, διαγνώστηκε με σύνδρομο Guillain-Barré, μια σπάνια και σοβαρή νόσο που επηρεάζει τα νεύρα. Τοποθετήθηκε σε “τεχνητό” κώμα, καθώς η πάθηση επεκτάθηκε στους πνεύμονές της.

Όταν ξύπνησε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, ήταν παράλυτη από τον λαιμό και κάτω και δεν μπορούσε να μιλήσει!
“Είχα κάποια συμπτώματα κρυολογήματος από τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Είχα έναν πραγματικά έντονο βήχα και έκανα εμετούς, αλλά σκέφτηκα ότι δεν πρέπει να σταματήσω την δουλειά, μιας και θα έφευγα ταξίδι για πολύ καιρό. Δεν περίμενα ότι τα πράγματα ήταν τόσο σοβαρά όσο είναι”, είπε η 29χρονη.

Έμεινε 11 εβδομάδες στο νοσοκομείο Royal Bournemouth, όπου υποβλήθηκε σε εξαντλητική φυσιοθεραπεία.

"Αυτό ήταν το χειρότερο. Βρισκόμουν σε ένα κρεβάτι για 11 εβδομάδες, έτσι οι μύες μου ατρόφησαν. Έπρεπε να μάθω από την αρχή πώς να κάνω τα πάντα, πώς να βουρτσίζω τα μαλλιά μου, πώς να κάθομαι και να σηκώνομαι, λες και ήμουν ένα μωρό”, σχολίασε.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ