Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΠΤΩΜΑΤΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ... Με 200.000 ετοιμοπόλεμους.. Οι Κούρδοι λένε ότι «έρχονται 4 χρόνια ολοκληρωτικού πολέμου με την Τουρκία»...!!!

Μιντιακοί ακτιβιστές στο Twitter μεταδίδουν ότι ο τουρκικός στρατός θα επιτεθεί στις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμει...


Μιντιακοί ακτιβιστές στο Twitter μεταδίδουν ότι ο τουρκικός στρατός θα επιτεθεί στις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ανατολικά του Ευφράτη με εμπροσθοφυλακή Σύρους ισλαμιστές μισθοφόρους της Τουρκίας και του Κατάρ, που αυτοαποκαλούνται «Συριακός Εθνικός Στρατός» («Αλ Τζαΐς Αλ Ουατάνι Ας Σούρι»).

Αυτοί είναι ο λεγόμενος Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) του βορρά, που τέθηκε υπό τουρκική διοίκηση και άλλαξε όνομα.




Στο Twitter οι μισθοφόροι των Τούρκων γράφονται ως TFSA και όχι FSA, που σημαίνει «Τουρκικός FSA».

Οι Τούρκοι βάζουν στην πρώτη γραμμή τους ισλαμιστές μισθοφόρους τους, το έκαναν και στις προηγούμενες εισβολές τους στη Συρία, για να έχουν τις βαριές απώλειες.

Στόχος της τουρκικής εισβολής είναι να καταληφθεί όλο το συριακό Κουρδιστάν από την ανατολική όχθη του Ευφράτη έως και τα σύνορα της Συρίας με το Ιράκ.

Ο Ερντογάν έδειξε ένα χάρτη στον ΟΗΕ (κεντρική εικόνα) μέχρι που θέλει να φτάσει (κόκκινη γραμμή).

Ωστόσο, σε άλλη στιγμή δήλωσε πως θέλει να καταλάβει όλα τα εδάφη ανατολικά του Ευφράτη.

Νωρίτερα το Σάββατο ο Τούρκος πρόεδρος ανήγγειλε ότι «σήμερα ή αύριο» ο τουρκικός στρατός θα εισβάλει στα κουρδικά εδάφη της Συρίας.

Οι δυνάμεις των Κούρδων

Οι δυνάμεις των Κούρδων και των συμμάχων τους ανατολικά του Ευφράτη υπολογίζονται σε 200.000 ένοπλους.

Οι τακτικές δυνάμεις των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) λέγεται ότι είναι μεταξύ 40.000 και 60.000.

Οι Κούρδοι δήλωσαν έτοιμοι για ολοκληρωτικό πόλεμο και τονίζουν ότι εάν ο Ερντογάν εισβάλει ανατολικά του Ευφράτη έρχονται ακόμα τέσσερα χρόνια πολέμου.