Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΑ...!! «Φωτιά» οι αποζημιώσεις των golden boys του ΣΥΡΙΖΑ σε ΔΕΗ, ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ

Ενεργοποιούν ρήτρες χιλιάδων ευρώ για να αδειάσουν τις καρέκλες - Τι πήρε για να φύγει ο Μανόλης Παναγιωτάκης Μια φάμπρικα αποζημι...



Ενεργοποιούν ρήτρες χιλιάδων ευρώ για να αδειάσουν τις καρέκλες - Τι πήρε για να φύγει ο Μανόλης Παναγιωτάκης

Μια φάμπρικα αποζημιώσεων με πολλά μηδενικά στήνεται το τελευταίο διάστημα στον κρατικό μηχανισμό από κομματικά στελέχη που είτε παραιτήθηκαν είτε τους ζητήθηκε να παραιτηθούν για να αντικατασταθούν από πρόσωπα της επιλογής των νέων υπουργών.

Οι αλλαγές στην διοίκηση κορυφαίων κρατικών εταιρειών συνοδεύτηκαν ως επί το πλείστον με αξιοζήλευτα πακέτα αποζημιώσεων, ισότιμα του ιδιωτικού τομέα, φορτώνοντας με πρόσθετα βάρη ακόμη και οικονομικά ασθενείς εταιρείες όπως είναι για παράδειγμα η ΔΕΗ.




Είναι μάλιστα αξιοπερίεργο πώς τα συμβόλαια των κρατικών μάνατζερ προβλέπουν αντίστοιχες ρήτρες παρά τα γεγονός ότι οι επιλογές σε θέσεις ευθύνης και διοίκησης είναι αυστηρά κομματικές και επομένως η θητεία είναι εκ των πραγμάτων περιορισμένη.

Μάλιστα όπως αναφέρουν έμπειρα στελέχη της αγοράς μέχρι σήμερα ήταν νομοτέλεια όταν αλλάζει η κυβέρνηση οι διοικήσεις των κρατικών εταιρειών να θέτουν στον εκάστοτε υπουργό την παραίτησή τους. Σήμερα, όχι μόνο δεν παραιτούνται (βλ. ΔΕΔΔΗΕ) αλλά και αποχωρούν με φουσκωμένους τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Η υπόθεση Παναγιωτάκη

Στις 10 Ιουλίου, δύο μέρες μετά τις εθνικές εκλογές ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Μανόλης Παναγιωτάκης υπέβαλλε την παραίτησή του στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη.

Ωστόσο από την ΔΕΗ έφυγε σχεδόν 1,5 μήνα αργότερα με γενναία αποζημίωση (πληροφορίες κάνουν λόγο για περίπου 100.000 ευρώ), η οποία μάλιστα συνοδεύτηκε και με χορήγηση προσωπικού ασφαλείας.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr