Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΞΟΠΛΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ... Ενισχύεται επειγόντως η Εθνική Φρουρά με drones...!!!

Η Εθνική Φρουρά αναβαθμίζεται στο πλαίσιο ενός ρεαλιστικού σε σχέση με τις δυνατότητες της Κυπριακής Δημοκρατίας εξοπλιστικού προγράμματ...


Η Εθνική Φρουρά αναβαθμίζεται στο πλαίσιο ενός ρεαλιστικού σε σχέση με τις δυνατότητες της Κυπριακής Δημοκρατίας εξοπλιστικού προγράμματος.




Είναι αναμφίβολο πως το Ισραήλ θα υπερασπιστεί την Κύπρο απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή υπερασπίζοντας ταυτόχρονα τα συμφέροντά τους στην ενεργειακή «σκακιέρα» της Ανατολικής Μεσογείου.

Με μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή, παράνομες δεσμεύσεις περιοχών από τους Τούρκους και σύγκρουση συμφερόντων πολλών δυνάμεων γύρω από την Κύπρο είναι θέμα χρόνου τα παιχνίδια σε ενέργεια και ασφάλεια να πυροδοτήσουν καταιγιστικές εξελίξεις.

Το εξοπλιστικό πρόγραμμα λοιπόν της Κύπρου τρέχει, με την Λευκωσία να αποκτά μετά τα Nora B-52 και άλλο οπλικό σύστημα.

Στην Κύπρο και σε ειδικό χώρο, βρίσκονται ήδη και τα πρώτα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που προμηθεύτηκε η ΕΦ. Πρόκειται για τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Aerostar Tactical UAS (TUAS), ισραηλινής κατασκευής και προέλευσης.

Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι ένα από τα έξι UAV που παράγει η ισραηλινή εταιρεία Aeronautics και έχει ως αποστολή παντός είδους επιτήρηση σε θάλασσα και στεριά. Το μη επανδρωμένο φέρει κάμερες υψηλής ευκρίνειας που μπορούν να επιτηρούν και να καταγράφουν χώρους από μεγάλα ύψη.

Η αγορά των τεσσάρων UAV στοίχησε στην Κυπριακή Δημοκρατία 12 εκατ. ευρώ, 3 εκατ. ευρώ έκαστο, και θα καλύψει τα όποια κενά υπάρχουν στην επιτήρηση της ΑΟΖ από αέρος. Επίσης το συγκεκριμένο μοντέλο θα προσφέρει να μέγιστα και στον τομέα έρευνας και διάσωσης εντός του FIR Λευκωσίας.

Οι δυνατότητες του Aerostar Tactical UAS (TUAS)

Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει χαρακτηριστεί αποδοτικό και οικονομικό σύστημα στην κατηγορίας του που σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία έχει καταγράψει 250 χιλιάδες ώρες πτήσεων επιτηρώντας περιοχές ανά το παγκόσμιο και συλλέγοντας πληροφορίες όπου χρησιμοποιήθηκε. Η παραγγελία από κυπριακής πλευράς έκλεισε το Δεκέμβριο του 2018, ωστόσο η ιδέα για αγορά μη επανδρωμένων μέσων χρονολογείται τουλάχιστον από αρχές της παρούσας δεκαετίας. pentapostagma.gr