Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Λαθρανασκαφή με... ερπυστιοφόρο ΑΠΌ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ σε φαράγγι των Ιωαννίνων!

Οι πληροφορίες για την παράνομη ανασκαφή έφτασαν στους αστυνομικούς του τμήματος Κόνιτσας, που οργάνωσαν επιχείρηση μαζί με άνδρες των Τ...


Οι πληροφορίες για την παράνομη ανασκαφή έφτασαν στους αστυνομικούς του τμήματος Κόνιτσας, που οργάνωσαν επιχείρηση μαζί με άνδρες των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας και Μαστοροχωρίων και αστυνομικούς της Frontex

Ακόμη και... ερπυστριοφόρο σκαπτικό μηχάνημα και άλλον ειδικό εξοπλισμό επιστράτευσαν τέσσερις καλά οργανωμένοι αλλοδαποί «κυνηγοί» θησαυρών για να κάνουν παράνομες ανασκαφές στο φαράγγι του Σκορδιλίου στα Καβάσιλα της Κόνιτσας, αναζητώντας αρχαία αντικείμενα και κρυμμένες λίρες!




Οι δράστες ηλικίας 27, 37, 38 και 42 χρόνων είχαν φτάσει με ένα μικρό ανοικτό φορτηγό στην παραποτάμια περιοχή όπου έπιασαν... δουλειά μέρα - μεσημέρι! Εκτός από το ερπυστριοφόρο, είχαν εγκαταστήσει βενζινοκίνητες γεννήτρια ρεύματος και αντλία αναρρόφησης υδάτων, που ήταν συνδεδεμένες με τέσσερις σωλήνες άντλησης και πέντε προβολείς λιθίου, ενώ ήταν εφοδιασμένοι με βαριοπούλα, φτυάρι και διάφορα άλλα εργαλεία.

Ωστόσο, οι πληροφορίες για την παράνομη ανασκαφή έφτασαν στους αστυνομικούς του τμήματος Κόνιτσας, που οργάνωσαν επιχείρηση μαζί με άνδρες των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας και Μαστοροχωρίων και αστυνομικούς της Frontex και συνέλαβαν επ' αυτοφώρω τους τέσσερις δράστες.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε βάρος του 27χρονου εκκρεμούσαν ένταλμα σύλληψης της ανακρίτριας Αιγίου για διακεκριμένη κλοπή κατ’ εξακολούθηση και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών για κλοπή με ποινή φυλάκισης 18 μηνών.