Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΩΡΑ... ΞΑΝΑ... Μαζικές αφίξεις ΔΗΘΕΝ προσφύγων σε Κω και Φαρμακονήσι

Και σήμερα σημειώθηκαν μαζικές αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στα νησιά της Δωδεκανήσου, από τα απέναντι τουρκικά παράλια. Είναι ενδ...


Και σήμερα σημειώθηκαν μαζικές αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στα νησιά της Δωδεκανήσου, από τα απέναντι τουρκικά παράλια.




Είναι ενδεικτικό, ότι από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης έως το πρωί της Παρασκευής έξι βάρκες, που μετέφεραν συνολικά 57 πρόσφυγες και μετανάστες, έφτασαν στην Κω και αποβιβάστηκαν στην Αμμόγλωσσα και το Σκανδάρι.

Αρχικά έφτασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα μια βάρκα με 10 άτομα, στη συνέχεια ακόμη μια με εννέα και ακολούθησαν άλλες δύο με οκτώ και εννέα μετανάστες και πρόσφυγες αντίστοιχα. Μετά τις 07:00 το πρωί στο νησί της Κω έφτασαν ακόμη δύο βάρκες με 11 και 10 άτομα.

Σήμερα το πρωί, εξάλλου, ακόμη 40 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν και στο Φαρμακονήσι.

Την ίδια ώρα, ιδιαίτερα σοβαρή παραμένει η κατάσταση στη Σύμη,όπου έχουν εγκλωβιστεί περίπου 500 άτομα, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονες διαμαρτυρίες δεδομένου ότι δεν υπάρχουν χώροι για την φιλοξενία τους και οι περισσότεροι εξ’ αυτών έχουν κατασκηνώσει σε χώρους πέριξ του αστυνομικού τμήματος και του λιμεναρχείου του νησιού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ