Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΦΟΒΕΡΗ απόφαση Τραμπ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ...!! Εξαιρεί το ελληνικό ελαιόλαδο & τις ελιές από τους δασμούς! - Πλεονέκτημα της Ελλάδας έναντι της ΕΕ!

Σε μια πολύ σημαντική κίνηση που θα ενισχύσει κατά πολύ την ελληνική οικονομία, προχώρησε η κυβέρνηση Τραμπ αφού εξαίρεσε από τους επιβαλλό...


Σε μια πολύ σημαντική κίνηση που θα ενισχύσει κατά πολύ την ελληνική οικονομία, προχώρησε η κυβέρνηση Τραμπ αφού εξαίρεσε από τους επιβαλλόμενους δασμούς στα ευρωπαϊκά προϊόντα το ελληνικό ελαιόλαδο και τις ελληνικές βρώσιμες ελιές.




Η κίνηση αυτή επιτρέπει στην Ελλάδα την απρόσκοπτη εξαγωγή των δύο πιο κορυφαίων αγροτικών προϊόντων της στην μεγάλη αμερικανική αγορά (όχι μόνο λόγω μεγέθους αλλά και αγοραστικής αξίας) αλλά και στην απόκτηση ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος έναντι αντίστοιχων προϊόντων από ανταγωνιστικές χώρες.

Αυτό σημαίνει ότι το ελληνικό λάδι θα έχει την πρωτοκαθεδρία έναντι του ισπανικού και του ιταλικού όχι μόνο για λόγους ποιότητας (όποιος έχει ζήσει Ιταλία όπως ο γράφων καταλαβαίνει τι σημαίνει ελληνικό ελαιόλαδο και ελληννικές ελιές) αλλά κυρίως λόγω τιμής που θα είναι αισθητά χαμηλότερη από εκείνη του ανταγωνισμού.

Η κίνηση Τραμπ ομολογουμένως ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη, το ζήτημα είναι αν είναι μεμονωμένη ή θα αποτελέσει αρχή νέων κινήσεων επωφελών για την Ελλάδα.

Πάντως κάνει πράξη αυτό που είχε πει, ότι για αυτόν η διαπραγμάτευση θα γίνεται με κάθε χώρα ξεχωριστά.