Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Τούρκος υπουργός Ενέργειας : Η σημαία της χώρας κυματίζει σε κάθε σημείο της Ανατολικής Μεσογείου.

Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ δήλωσε ότι, με τα τέσσερα ερευνητικά πλοία που διαθέτει η Τουρκία, η σημαία της χώρας κυματ...


Ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ δήλωσε ότι, με τα τέσσερα ερευνητικά πλοία που διαθέτει η Τουρκία, η σημαία της χώρας κυματίζει σε κάθε σημείο της Ανατολικής Μεσογείου.

Το τουρκικό πλοίο – γεωτρύπανο «Γιαβούζ» (Yavuz) θα ξεκινήσει γεώτρηση σε νέα σημεία τις επόμενες ημέρες, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργεια Φατίχ Ντονμέζ.




Σε ομιλία του σε πανεπιστήμιο στο Μπιλετσίκ για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά και απευθυνόμενος στους φοιτητές είπε ότι «στην ανατολική Μεσόγειο εσείς θα υπερασπιστείτε την αποφασιστικότητα, τα δικαιώματά μας, το δίκαιό μας».

Τόνισε, δε, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ότι καθώς η Άγκυρα διαθέτει τέσσερα ερευνητικά πλοία, η τουρκική σημαία κυματίζει σε κάθε σημείο της ανατολικής Μεσογείου.

Είπε επίσης ότι το «Ορούτς Ρέις» ολοκλήρωσε το 30% της εργασίας του στην περιοχή ανατολικά της Αττάλειας, ενώ το «Φατίχ» (Πορθητής) πραγματοποίησε γεώτρηση σε βάθος σχεδόν 4.000 μέτρων.

​Την Παρασκευή, ο κ. Ντονμέζ είχε διαμηνύσει ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις γεωτρήσεις στην ανατολική Μεσόγειο.

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο Ντονμέζ είπε ότι το τουρκικό πλοίο – γεωτρύπανο «Γιαβούζ» έχει ολοκληρώσει τις γεωτρήσεις στην Καρπασία και προετοιμάζεται για την επόμενη επιχείρησή του στη Μερσίνη.

Την Κυριακή, το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας καταφέρθηκε εναντίον της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αιγύπτου, κατηγορώντας τις τρεις χώρες για «μαξιμαλιστικές εθνικιστικές πολιτικές», οι οποίες «δεν υπηρετούν την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ανατολική Μεσόγειο».

Η ένταση στην ανατολική Μεσόγειο κλιμακώθηκε τους τελευταίους μήνες, μετά την απόφαση της Άγκυρας να αποστείλει πλοία – γεωτρύπανα ανοιχτά της Κύπρου.

Spuntik 30/9/2019