Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΠΟΣΟ...;;; «Αποτρέψαμε τη δημιουργία κουρδικού κράτους στη Συρία»

Διπλωματική επιτυχία χαρακτηρίζει τη συμφωνία Πούτιν–Ερντογάν στο Σότσι για τη βόρεια Συρία ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής Προε...


Διπλωματική επιτυχία χαρακτηρίζει τη συμφωνία Πούτιν–Ερντογάν στο Σότσι για τη βόρεια Συρία ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής Προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν σχολιάζοντας ότι το σχέδιο των Κούρδων μαχητών του ΡΚΚ για δημιουργία κράτους είναι παρελθόν.




Ο Φαχρετίν Αλτούν γράφει στον λογαριασμό του στο τουίτερ ότι η συμφωνία Σότσι είναι μια «διπλωματική επιτυχία χάρη στην ισχυρή ηγετική προσωπικότητα του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν».

«Ο αγώνας μας κατά της τρομοκρατίας θα καταλήξει με τη συνέχιση της συνεργασίας με φιλικές και συμμαχικές χώρες.

»Το σχέδιο της διαμελιστικής οργάνωσης για δημιουργία κράτους είναι παρελθόν», αναφέρει.

Πάντως τις πρωινές ώρες και το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσουν κοινές εργασίες από σήμερα με Ρωσία στο πλαίσιο συμφωνίας Σότσι και πως στο πλαίσιο αυτό το στάδιο δεν υπάρχει ανάγκη για νέα επιχείρηση πέραν των 30 χλμ της περιοχής της παρούσας επιχείρησης.

«Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει ποτέ την δημιουργία διαδρόμου τρομοκρατίας νοτίως των συνόρων της και ο αγώνας μας κατά της τρομοκρατίας θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα», αναφέρει το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας.

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται αναφορά και στην συμφωνία με τις ΗΠΑ για την περιοχή των 120 χλμ, αναφέροντας πως στο τέλος της εκπνοής των 120 ωρών οι ΗΠΑ τους ανακοίνωσαν ότι έχει ολοκληρωθεί η αποχώρηση του ΡΚΚ από την περιοχή.

Πάντως ο τουρκικός Τύπος χαρακτηρίζει τη συμφωνία Σότσι ιστορική, σχολιάζοντας ότι σε 14 ημέρες η Τουρκία έκανε 4 χώρες (ΗΠΑ, Ιράν, Ρωσία, Συρία) να αποδεχτούν ζώνη ασφαλείας 400 χλμ, σχολιάζοντας ότι χθες το βράδυ έγινε συμφωνία και για τις περιοχές πέραν της «επιχείρησης πηγή της ειρήνης».

Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, η νέα προθεσμία για τις υπόλοιπες περιοχές που συμφωνήθηκε με τη Ρωσία για αποχώρηση των Κούρδων μαχητών YPG λήγει στις 29 Οκτωβρίου Τρίτη στις 18.00 και σχολιάζεται πως μετά δεν θα μείνει Κούρδος μαχητής ανατολική του Ευφράτη.