Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Μαρόκο: Θανατική ποινή στους Ισλαμιστές δράστες που αποκεφάλισαν δύο Σκανδιναβές τουρίστριες...

Σοκ είχε προκαλέσει τον περασμένο Δεκέμβριο η είδηση πως δύο τουρίστριες από την Σκανδιναβία, αποκεφαλίστηκαν από τέσσερις άνδρες στο Μ...



Σοκ είχε προκαλέσει τον περασμένο Δεκέμβριο η είδηση πως δύο τουρίστριες από την Σκανδιναβία, αποκεφαλίστηκαν από τέσσερις άνδρες στο Μαρόκο, οι οποίοι τις δολοφόνησαν «εν ονόματι της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ)».

Χθες ολοκληρώθηκε η δίκη των τριών ανδρών και το εφετείο επικύρωσε την απόφαση καταδίκης τους, η οποία είναι η θανατική ποινή. Παράλληλα, ένας τέταρτος κατηγορούμενος για την υπόθεση, καταδικάστηκε σε θάνατο, αν και αρχικά η ποινή ήταν ισόβια.




Το έγκλημα έγινε τον περασμένο Δεκέμβρη, με την 24χρονη Λουίζα Βεστάγκερ Γέσπερσεν, 24 ετών και την φίλη της Μάρεν Γιούλαντ, 28 ετών, από τη Νορβηγία, να περνούν τις διακοπές τους κατασκηνώνοντας σε απομονωμένη περιοχή στο χωριό Ιμλίλ. Οι δύο κοπέλες δολοφονήθηκαν τα ξημερώματα της 17ης Δεκεμβρίου.

Το εφετείο επικύρωσε ακόμη την καταδίκη των τεσσάρων βασικών υπόπτων στην καταβολή αποζημίωσης δύο εκατομμυρίων ντάρχαμ (190.000 ευρώ) στους γονείς της Μάρεν Γιούλαντ. Ωστόσο, απέρριψε το αίτημα της οικογένειας της Λουίζας Βεστάγκερ Γέσπερσεν το βασίλειο του Μαρόκου να της καταβάλει αποζημίωση 10 εκατομμυρίων ντάρχαμ (930.000 ευρώ) εξαιτίας της «ηθικής ευθύνης» του. Δικηγόρος που εκπροσωπεί την οικογένεια ανέφερε ότι θα προσφύγει σε διοικητικό δικαστήριο.

Ο πρώτος από τους τέσσερις υπόπτους, ο Αμπντεσαμάντ Ετζούντ, πλανόδιος έμπορος 25 ετών που έχει ριζοσπαστικοποιηθεί, ομολόγησε πως οργάνωσε τη δολοφονία μαζί με δύο συνεργούς, τον Γιούνες Ουαζιγιάντ, μαραγκό, 27 ετών, και τον Ρασίντ Αφάτι, 33 ετών. Ο τελευταίος μαγνητοσκόπησε τη σφαγή. Σε έναν τέταρτο άνδρα, τον Αμπντεραχίμ Χαγιάλι, 33 ετών, επιβλήθηκε η θανατική ποινή, ενώ πρωτοδίκως, είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη. Ήταν μέλος της ομάδας που πήγε στον Άνω Άτλαντα, αλλά έφυγε πριν από τους σκοτωμούς. Συνολικά δικάστηκαν 24 ύποπτοι για τον φόνο ή για συμμετοχή στον «τρομοκρατικό πυρήνα» που τον διέπραξε.