Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Την ώρα που οι Σκοπιανοί καταργούν τη συμφωνία των Πρεσπών ο Έλληνας ΥΠΕΞ δηλώνει πως θα την «τηρήσει απόλυτα»

Δυστυχώς η Ελλάδα με τη συμφωνία Τσίπρα-Κοτζιά έχει καταλήξει έρμαιο των Σκοπιανών και η παρούσα κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη ν...

Την ώρα που οι Σκοπιανοί καταργούν τη συμφωνία των Πρεσπών ο Έλληνας ΥΠΕΞ δηλώνει πως θα την «τηρήσει απόλυτα»

Δυστυχώς η Ελλάδα με τη συμφωνία Τσίπρα-Κοτζιά έχει καταλήξει έρμαιο των Σκοπιανών και η παρούσα κυβέρνηση δεν φαίνεται διατεθειμένη να ξεφύγει από αυτό το καλούπι όσο κι αν διαφωνεί, με τον ΥΠΕΞ να «θάβει το κεφάλι του στην άμμο» και να δηλώνει πως η Ελλάδα θα τηρήσει τη συμφωνία.

Μετά τις δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ ότι μέρος της συμφωνίας θα παγώσει λόγω της μη έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων των Σκοπίων στην ευρωπαϊκή ένωση ο υπουργός εξωτερικών από το βήμα της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων του κοινοβουλίου επανέλαβε ότι για την κυβέρνηση το ζήτημα είναι η πλήρης και συνεπής εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών.




« Η Ελλάδα στηρίζει την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας και της Βόρειας Μακεδονίας όμως περιμένει από τις δύο αυτές χώρες απτά βήματα προόδου σε σημαντικά ζητήματα.
Για μας το ζήτημα είναι η πλήρης και συνεπής εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών.

Ήδη η Νέα Δημοκρατία από την εποχή που ήταν στην αντιπολίτευση είχε τοποθετηθεί για τα προβλήματα που κρίνει ότι υφίστανται στο κείμενο αυτής της συμφωνίας όμως ξεκάθαρα έχουμε πει ότι μετά την ισχύ της συμφωνίας η χώρα είναι απολύτως υποχρεωμένη να την τηρήσει και αυτό κάνει ως κυβέρνηση».

Όσον αφορά το θέμα της Αλβανίας ο κ. Δένδιας είπε ότι πρέπει να γίνουν σεβαστά τα δικαιώματα της μειονότητας τόσο ως προς τον αυτοπροσδιορισμό τους όσο και ως προς τα περιουσιακά τους δικαιώματα.

Αναφερόμενος στις προκλητικές ενέργειες και την στάση της Τουρκίας ο υπουργός εξωτερικών παραδέχθηκε οτι το τελευταίο διάστημα συνεχίστηκαν οι παραβιάσεις στο Αιγαίο με ένα βαθμό αυξημένο υπερπτήσεων καιμτόνισε με έμφαση οτι « Η πολιτική της διπλωματίας των κανονιοφόρων έχει περάσει ανεπιστρεπτί η πολιτική αυτή που επαγγέλεται η Τουρκία ανήκει στον 19ο αιώνα αλλά η Τουρκία φαίνεται να μην το έχει αντιληφθεί. Το Ελληνικό υπουργείο εξωτερικών παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις σε συνεργασία και συνεννόηση με τους ευρωπαίους.»