Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΩΡΑ... Το τουρκικό ΥΠΕΞ κάλεσε τον Αμερικανό πρέσβη για εξηγήσεις, επειδή οι ΗΠΑ αναγνώρισαν την γενοκτονία των Αρμενίων...@@

Πριν λίγο το Τουρκικό ΥΠΕΞ κάλεσε τον Αμερικανό πρέσβη David Satterfield για εξηγήσεις. Οι Τούρκοι έχουν εξοργιστεί με την χθεσινή ψηφοφ...


Πριν λίγο το Τουρκικό ΥΠΕΞ κάλεσε τον Αμερικανό πρέσβη David Satterfield για εξηγήσεις. Οι Τούρκοι έχουν εξοργιστεί με την χθεσινή ψηφοφορία στις ΗΠΑ και την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων.






Η οργή από την Τουρκία εκφράστηκε με ένα tweet από τον υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας συνέδεσε την απόφαση για τη Γενοκτονία των Αρμενίων με την επιχείρηση της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία (!) και έκρινε πως η Βουλή των Αντιπροσώπων αναγνώρισε τη Γενοκτονία για να πάρει… εκδίκηση για την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση! Υποστήριξε δε ότι η Τουρκία απέτρεψε ένα «μεγάλο παιχνίδι» με την εισβολή της στη βορειοανατολική Συρία, χωρίς όμως να μπει στον κόπο να εξηγήσει τι εννοεί μ’ αυτό!

«Εκείνοι τα σχέδια των οποίων ματαιώθηκαν στρέφονται σε αραχνιασμένες αποφάσεις. Οι κύκλοι που πιστεύουν ότι θα πάρουν εκδίκηση με αυτόν τον τρόπο κάνουν λάθος. Αυτή η επονείδιστη απόφαση εκείνων που εκμεταλλεύονται την ιστορία για πολιτικούς σκοπούς είναι άκυρη για την κυβέρνηση και τον λαό μας», έγραψε ο Τσαβούσογλου.