Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Γράψαμε έπος ηρωϊκό χωρίς να πολεμήσουμε»! Σχόλια κόλαφος για τον Ερντογάν από Τούρκους δημοσιογράφους

Οι εξελίξεις στη Συρία μπορεί να παρουσιάζονται στον τουρκικό λαό ως μεγάλη νίκη, όμως, υπάρχουν κάποιοι δημοσιογράφοι που τολμούν να σχ...


Οι εξελίξεις στη Συρία μπορεί να παρουσιάζονται στον τουρκικό λαό ως μεγάλη νίκη, όμως, υπάρχουν κάποιοι δημοσιογράφοι που τολμούν να σχολιάσουν με αντικειμενικότητα τα γεγονότα.

Ο αρθρογράφος της εφημερίδας Sozcu , Yilmaz Ozdil με τον γνωστό γλαφυρό του τρόπο δημοσιεύει άρθρο με τίτλο “Γράψαμε ηρωικό έπος με την κατάπαυση του πυρός”.

Αναλυτικότερα γράφει:




«Κερδίσαμε μια νίκη ξεκινώντας την επιχείρηση.

Νικήσαμε σταματώντας την επιχείρηση.

Τώρα, έφτασε η σειρά να νικήσουμε αποσύροντας πίσω τις δυνάμεις μας.

Ο ηγέτης του αιώνα μας ύψωσε το ανάστημα του λέγοντας “Οι ΗΠΑ μας ζητούν εκεχειρία. Δεν θα κάνουμε ,με τίποτα, κατάπαυση του πυρός.”

Την επομένη ύψωσε το ανάστημα του κηρύσσοντας την κατάπαυση του πυρός.

Την ώρα που έφθαναν οι Αμερικανοί αξιωματούχοι μας έκανε να νιώσουμε υπερηφάνεια δηλώνοντας ότι “δεν θα συναντηθώ μαζί τους, θα συνομιλήσουν με τους ομόβαθμους τους. Εγώ θα μιλήσω με τον Τραμπ όταν έρθει.”

Ο υπουργός των Εξωτερικών μας φωτογραφήθηκε με στολή παραλλαγής και μπερέ ειδικών επιχειρήσεων και δημοσίευσε τις εικόνες στα κοινωνικά δίκτυα. Αλλά ο ίδιος δεν προέρχεται ούτε από τις τάξεις του Στρατού ,ούτε της Αστυνομίας.

Ο υπουργός των εξωτερικών των ΗΠΑ Mike Pompeo είναι αξιωματικός απόφοιτος της Στρατιωτικής Ακαδημίας West Point και πριν γίνει υπουργός διετέλεσε αρχηγός της CIA.

Ο υπουργός άμυνας μας χωρίς να έχει υπηρετήσει ποτε ως διοικητής Στρατού έγινε Γενικός Επιτελάρχης .Στην καριέρα του ως Στρατηγός υπηρέτησε μόνο δυο χρόνια στο Τούντζελι και όλη η υπόλοιπη θητεία του ασκήθηκε στην Άγκυρα. Ήταν φίλος του Αμπντουλλάχ Γκιουλ από το Λύκειο.

O υπουργός άμυνας των ΗΠΑ πολέμησε στον Α΄ Πόλεμο του Κόλπου και ήταν συμμαθητής του Pompeo στη Στρατιωτική Ακαδημία.

Η αρχηγός της CIA , Gina Haspel , είναι η πρώτη γυναίκα που κατέχει αυτό το αξίωμα στην Ιστορία αυτής της Υπηρεσίας. Υπηρέτησε ανελλιπώς 34 χρόνια στη CIA και γνωρίζει άριστα την τουρκική γλώσσα. Είχε υπηρετήσει στην Άγκυρα την περίοδο 1998-2001. Διετέλεσε βοηθός του Σταθμάρχη της CIA. Κατά τη διάρκεια της θητείας της στην Τουρκία συνέβησαν δυο σημαντικά γεγονότα. Μας παρέδωσα τον Οτζαλάν στις 15/2/1999 και πέντε εβδομάδες μετά μετέφεραν τον Φεττουλλάχ Γκιουλέν στις ΗΠΑ, στις 21 /3/1999. Έναν έδωσαν και έναν πήραν.

Την εποχή που η Gina Haspel έκανε αυτά, ο δικός μας αρχηγός της ΜΙΤ ήταν ακόμα αξιωματικός στις διβιβάσεις.

Ο λαός μας μαθαίνει μόλις τώρα τα ονόματα Resulayn, Cerablus, Afrin. Ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της Συρίας, όμως, κατάγεται από την Ισκεντερούν .

Οι πολίτες μας που σκέπτονται ότι θα κατακτήσουμε τη Δαμασκό σε τρεις ώρες , δεν θα ξέρουν να μας πουν , αν τους ρωτήσουμε, που βρίσκεται η Δημοκρατία Tuva. Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας που υπερασπίζεται τη Δαμασκό κατάγεται από την Tuva, έχει τουρκική ρίζα. Ο πατέρας του ήταν Τούρκος από την Tuva.

Από την άλλη πλευρά…

Όταν ο Πούτιν αποκτούσε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο του Λένινγκρατ, ο δικός μας αποφοίτησε από το ιμάμα χατίπ (ιεροσπουδαστήριο). Ο Πούτιν υπηρέτησε στην KGB, ο δικός μας στην IETT (Υπηρεσία ηλεκτρονικών τροχήλατων μέσων τραμ-τουνέλ). Όταν ο Πούτιν υπηρετούσε με το βαθμό του αντισυνταγματάρχη κι έκανε κατασκοπεία στην Ανατολική Γερμανία, ο δικός μας υπηρετούσε ως σημαιοφόρος στο ΚΨΜ. Όταν ο Πούτιν ανέλαβε αρχηγός της FSB που αντικάτεστησε την KGB, ο δικός μας έβγαζε φωτογραφίες καθισμένος χάμω στα γόνατα των Ταλιμπάν.

Βέβαια, με τέτοια ισορροπία δυνάμεων είναι αναπόφευκτο να πετύχουμε και άλλες νίκες”.

Πηγή: militaire.gr (Λιάνα Μυστακίδου)