Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Μόνιμες» οι γαλλικές φρεγάτες στην Κυπριακή ΑΟΖ – Έρχονται και ιταλικές

Για την κοινή άσκηση Κύπρου – Γαλλίας στην Κυπριακή ΑΟΖ μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 Κύπρου, ο υπουργός Άμυνας, Σάββας Αγγε...


Για την κοινή άσκηση Κύπρου – Γαλλίας στην Κυπριακή ΑΟΖ μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 Κύπρου, ο υπουργός Άμυνας, Σάββας Αγγελίδης.




Ο κ. Αγγελίδης επιβεβαίωσε το γεγονός ότι κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε προ ημερών ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με τον Γάλλο ομόλογο του, Εμανουέλ Μακρόν, συζήτησαν την πραγματοποίηση Γαλλό – κυπριακής άσκησης στην Κυπριακή ΑΟΖ, ενώ σημείωσε πως «η Γαλλία ανταποκρίθηκε με αποφασιστικότητα» στο κάλεσμα της Κυπριακή Δημοκρατίας.

Πρόσθεσε δε, πως «η παρουσία του Γαλλικού πολεμικού ναυτικού δείχνει τη στήριξη προς την Κυπριακή Δημοκρατία για την άσκηση των νόμιμων δικαιωμάτων της εντός της ΑΟΖ».

Ερωτηθείς κατά πόσο αναμένεται έλευση και ιταλικής φρεγάτας στην Κυπριακή ΑΟΖ, απάντησε πως «είμαστε σε επαφή και σε απόλυτο συντονισμό και με τη Γαλλία αλλά και με την Ιταλία», ενώ τόνισε πως πρέπει να διαχειριστούν τόσο το πολιτικό κομμάτι όσο και το επιχειρησιακό.

Κληθείς να σχολιάσει πότε ολοκληρώνεται η άσκηση και η γαλλική παρουσία στην Κυπριακή ΑΟΖ, ο κ. Αγγελίδης ανάφερε πως πρόκειται για δύο ξεχωριστά θέματα πως τέτοιου είδους ασκήσεις έχουν να κάνουν με την επιχειρησιακή ετοιμότητα των ενόπλων δυνάμεων και πως η παρουσία του πολεμικού ναυτικού της Γαλλίας είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό. Καταλήγοντας, ο υπουργό Άμυνας άφησε να νοηθεί πως η γαλλικές φρεγάτες θα παραμείνουν για κάποιο διάστημα στην Κυπριακή ΑΟΖ και μετά το πέρας της άσκησης.