Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΚΤΑΚΤΟ... Ευθεία Αντιπαράθεση.. Το Πολεμικό Ναυτικό στέλνει Πλοία για Πραγματικά Πυρά στην Κάρπαθο...!! Εκεί έχει δεσμεύσει η τουρκία για λογαριασμό των Ρώσων...!!...

Άμεση ήταν η απάντηση της Αθήνας στην NAVTEX που εξέδωσε η Άγκυρα μέσω του σταθμού της Αττάλειας- που δεν έχει καμιά δικαιοδοσία- για άσ...


Άμεση ήταν η απάντηση της Αθήνας στην NAVTEX που εξέδωσε η Άγκυρα μέσω του σταθμού της Αττάλειας- που δεν έχει καμιά δικαιοδοσία- για άσκηση με πραγματικά πυρά στην περιοχή της Καρπάθου για το χρονικό διάστημα από τις 8 μέχρι τις 9 Οκτωβρίου.




Η Ελλάδα, μέσω του σταθμού του Ηρακλείου που έχει στην δικαιοδοσία του και την συγκεκριμένη περιοχή, εξέδωσε την NAVTEX 543/2019 με την οποία εξαγγέλλει πως το ίδιο χρονικό διάστημα και στην ίδια περιοχή, το ελληνικό πολεμικό θα ανοίξει πυρ στο πλαίσιο άσκησης.

Συγκεκριμένα η Άγκυρα μέσω του σταθμού της Αττάλειας που δεν έχει καμιά δικαιοδοσία, δέσμευσε με την NAVTEX 1113/19, μια μεγάλη περιοχή νοτιοανατολικά της Καρπάθου για άσκηση του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού με πραγματικά πυρά από τις 12 μέχρι τις 13 Οκτωβρίου.

Όλες οι ενδείξεις και η μέχρι τώρα τουρκική τακτική, καταδεικνύουν πως πρόκειται για μια ακόμα προσπάθεια της Άγκυρας να σφετεριστεί τον έλεγχο της περιοχής, χρησιμοποιώντας αυτή την φορά, την ρωσική άσκηση.