Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Ρόδος: Προσπέρασε αυτοκίνητο για να μην τρακάρει και σκότωσε δύο γυναίκες – Αίμα και δάκρυα σε διάβαση!

Ένα αυτοκίνητο κινείται με 90 χιλιόμετρα και φρενάρει απότομα. Αυτό που ακολουθεί κάνει προσπέραση για να αποφύγει τη σύγκρουση. Ο απολογισ...


Ένα αυτοκίνητο κινείται με 90 χιλιόμετρα και φρενάρει απότομα. Αυτό που ακολουθεί κάνει προσπέραση για να αποφύγει τη σύγκρουση. Ο απολογισμός είναι τραγικός...

Mε ομόφωνη απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου κρίθηκε αθώος ένας κάτοικος του νησιού, που κατηγορήθηκε για ανθρωποκτονία από αμέλεια δύο Κινέζων σε τροχαίο δυστύχημα.




Με την ίδια κατηγορία δικάζεται την προσεχή Δευτέρα ενώπιον του Στρατοδικείου στρατιωτικός, που ενεπλάκη στο ίδιο δυστύχημα. Ο Έλληνας, που δικάστηκε χθες (30-10-2019), κατηγορήθηκε ως υπαίτιος για τον θάνατο δύο γυναικών από την Κίνα.

Πιο συγκεκριμένα κατηγορήθηκε ότι στο 6ο χλμ Ε.Ο. Ρόδου-Λίνδου, το βράδυ της 2ας Ιουλίου 2016, οδηγούσε στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας με κατεύθυνση από Λίνδο προς Ρόδο και δεν επέδειξε τη δέουσα σύνεση κατά την οδήγηση έχοντας διαρκώς τεταμένη την προσοχή του, ούτε είχε τον πλήρη έλεγχο του οχήματός του.

Κατηγορήθηκε ότι οδηγούσε με υπερβολική ταχύτητα (περί τα 90χλμ/ώρα) βάσει των επικρατουσών συνθηκών της οδού, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να φρενάρει απότομα και χωρίς προειδοποίηση επί της διαβάσεως την οποία διέσχιζαν πεζές (κάθετα στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ρόδο) οι δύο Κινέζες προκειμένου να μεταβούν από το διαχωριστικό πεζοδρόμιο στο μέσον της οδού όπου βρίσκονταν, στο κατάστημα όπου εργάζονταν.

Με το απότομο φρενάρισμα εξανάγκασε τον επίσης κινούμενο με υπερβολική ταχύτητα (100χλμ/ώρα) (όπισθεν αυτού) στο ίδιο ρεύμα κυκλοφορίας, οδηγό να επιχειρήσει προσπέραση προς τα αριστερά για να αποφύγει την πρόσκρουση με το προπορευόμενο όχημα του κατηγορουμένου και να πέσει στις δύο γυναίκες, τις οποίες εμβόλισε με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό τους.

Από την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψε ωστόσο ευθύνη του συγκεκριμένου οδηγού και κρίθηκε αθώος.

Πηγή: dimokratiki.gr