Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Η Ουγκάντα επαναφέρει τη θανατική ποινή για να τιμωρεί τους ομοφυλόφιλους

Η Ουγκάντα ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να επαναφέρει τη θανατική ποινή για να τιμωρεί τους ομοφυλόφιλους . Ο συγκεκριμένος νόμος, ο οποίο...


Η Ουγκάντα ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να επαναφέρει τη θανατική ποινή για να τιμωρεί τους ομοφυλόφιλους .

Ο συγκεκριμένος νόμος, ο οποίος είναι γνωστός ως «σκοτώστε τους γκέι», είχε ακυρωθεί πριν από πέντε χρόνια, ωστόσο η κυβέρνηση σκοπεύει να τον επαναφέρει εντός των επόμενων εβδομάδων.




«Η ομοφυλοφιλία δεν είναι κάτι φυσικό για τους Ουγκαντέζους, αλλά έχει αρχίσει να διαδίδεται αρκετά στα σχολεία και ειδικά ανάμεσα στους νέους, οι οποίοι προωθούν την ψευδή άποψη ότι οι άνθρωποι γεννιούνται γκέι», δήλωσε ο υπουργός Ηθικής και Ακεραιότητας, Φράνσις Λοκόντο .

«Το ποινικό μας σύστημα είναι προς το παρόν περιορισμένο. Το μόνο που κάνει είναι να ποινικοποιεί την ενέργεια. Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι όποιος εμπλέκεται και στην προώθηση και στη διάδοση τέτοιων ιδεών, θα πρέπει να αντιμετωπίζει τη θανατική ποινή», συμπλήρωσε.

Η Ουγκάντα όπως και οι περισσότερες αφρικανικές χώρες, έχουν νόμους απαγόρευσης της ομοφυλοφιλίας, η οποία τιμωρείται από ποινή φυλάκισης μέχρι και τη θανατική ποινή.

Ο συγκεκριμένος νόμος που υποστηρίζεται και από τον πρόεδρο Μουσεβένι, θα πάει στο κοινοβούλιο τις επόμενες εβδομάδες και αναμένεται να ψηφιστεί πριν το τέλος του έτους.

Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και το 2014, αλλά το Συνταγματικό Δικαστήριο είχε ακυρώσει τον νόμο, ενώ η χώρα είχε υποστεί κυρώσεις τόσο από τις ΗΠΑ, όσο και από ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες είχαν μειώσει τη βοήθεια που έστελναν στη χώρα.

Όμως ο Λοκόντο δηλώνει ότι η χώρα είναι έτοιμη για ένα τέτοιο ενδεχόμενο, «είναι μία ανησυχία, αλλά είμαστε έτοιμοι και δεν δεχόμαστε εκβιασμούς».

Ακτιβιστές και οργανώσεις για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων, πιστεύουν ότι ένας τέτοιος νόμος θα αυξήσει τη βία σε βάρος των γκέι και θα δημιουργήσει ένα νέο κύμα μετανάστευσης.