Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΤΩΡΑ... τους πανέ σε ΠΡΕΒΕΖΑ, ΣΕΡΡΕΣ και ΒΡΑΣΝΑ ΘΕΣΣΑΟΝΙΚΗΣ, τους 700 που έφτασαν από την Σάμο...!!!

Σε ξενοδοχεία στα Βρασνά, την Πρέβεζα και τις Σέρρες κατευθύνονται οι περισσότεροι από τους αιτούντες άσυλο που έφτασαν σήμερα το πρωί ...

metanastes_peiraias_eksi

Σε ξενοδοχεία στα Βρασνά, την Πρέβεζα και τις Σέρρες κατευθύνονται οι περισσότεροι από τους αιτούντες άσυλο που έφτασαν σήμερα το πρωί από τη Σάμο - με το καταμαράν Paros Jet - στο λιμάνι της Ελευσίνας.




Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η συντριπτική πλειονότητα των σχεδόν 700 αιτούντων προορίζονται για αυτές τις τρεις δομές, ενώ λιγότεροι μεταφέρονται στις δομές φιλοξενίας στη Ριτσώνα, το Λαύριο, το Σχιστό και την Κόρινθο.

Σημειώνεται πως στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσε το πρωί το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Διαγόρας», μεταφέροντας 156 αιτούντες άσυλο από τη Μυτιλήνη, που επιβιβάστηκαν σε πούλμαν με προορισμό δομές φιλοξενίας.

Την περασμένη εβδομάδα, συνολικά 1.908 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου. Τα «πρωτεία» στις αφίξεις σύμφωνα με τα στοιχεία της γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης βορείου Αιγαίου έχει η Λέσβος στην οποία πέρασαν 820 άτομα, ενώ στη Χίο πέρασαν 464 άτομα και στη Σάμο 624. Χθες, Δευτέρα, και μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι, στη Λέσβο πέρασαν 80 πρόσφυγες και μετανάστες, στη Χίο 42 και στη Σάμο 195.