Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Κυριακή 13 Οκτωβρίου ... Στην Πτολεμαΐδα η προβολή της ιστορικής ταινίας «Παύλος Μελάς» για τον ήρωα μακεδονομάχο

Την προβολή της ιστορικής κινηματογραφικής ταινίας “Παύλος Μελάς” του σκηνοθέτη Φίλιππου Φυλακτού με πρωταγωνιστή τον Λάκη Κομνηνό, και ...


Την προβολή της ιστορικής κινηματογραφικής ταινίας “Παύλος Μελάς” του σκηνοθέτη Φίλιππου Φυλακτού με πρωταγωνιστή τον Λάκη Κομνηνό, και την εξαιρετική μουσική του Γιάννη Σπανού, διοργανώνει το Ινστιτούτο “ΕΥΝΟΜΙΑ” σε συνεργασία με τους “Πτολεμαίους Μακεδόνες”, ως φόρο τιμής στον μεγάλο ήρωα της Μακεδονίας.






Η μοναδική στο είδος της ταινία μεγάλου μήκους δημιουργήθηκε σε μία εποχή που ο Ελληνικός κινηματογράφος πραγματοποιούσε σημαντικές παραγωγές και αναδείκνυε την ιστορία, και δικαίως χαρακτηρίστηκε από ειδικούς, ως η πλουσιότερη και αυθεντικότερη υπερπαραγωγή στον Ελληνικό κινηματογράφο. Η ταινία πραγματεύεται την ζωή του Παύλου Μελά, του ήρωα που αγωνίστηκε και τελικά έχασε την ζωή του για να ελευθερώσει την Μακεδονία, στις αρχές του 20ου αιώνα.. και φέρνει το κοινό σε άμεση επαφή με τα ιστορικά εθνικά γεγονότα που έλαβαν με πρόσωπα επώνυμα και ανώνυμα που αγωνίστηκαν για τα μεγάλα ιδεώδη της Ελλάδος.

Η μοναδική, αρχική, χωρίς παρεμβάσεις, κόπια της ταινίας, που γυρίστηκε το 1974 εντοπίστηκε μετά από μήνες έρευνα από τους διοργανωτές της εκδήλωσης και η προβολή της θα λάβει χώρα στην πόλη της Πτολεμαΐδας, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019, ημέρα της μνήμης του θανάτου του Παύλου Μελά, όπου θα παραστεί και ο πρωταγωνιστής κ. Λάκης Κομνηνός, Πρόεδρος του Ινστιτούτου ΕΥΝΟΜΙΑ.