Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

12 ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΟΜΜΑΝΤΟΣ ΝΕΚΡΟΙ...!!! Στο αίμα έπνιξαν οι κούρδοι αποστολή αναγνώρισης 30 Τούρκων καταδρομέων...!!

Μεγάλη πανωλεθρία φαίνεται ότι δέχθηκε ο στρατός του Ερντογάν στην Συρία, σύμφωνα με τον κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Sohu, μετά την εισ...


Μεγάλη πανωλεθρία φαίνεται ότι δέχθηκε ο στρατός του Ερντογάν στην Συρία, σύμφωνα με τον κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Sohu, μετά την εισβολή των ΤΕΔ στον Ευφράτη στο βόρειο τμήμα της Συρίας (πιθανώς ανατολικά της πόλης Manbij), διότι οι Τούρκοι όχι μόνο νικήθηκαν από τους Κούρδους, αλλά άφησαν πίσω τους 12 νεκρούς και άγνωστο αριθμό τραυματιών.

Μιλάμε για αποστολή αναγνώρισης 30 Τούρκων κομάντος, οι οποίοι σύμφωνα με άλλες πηγές, είχαν χωριστεί σε πολύ μικρά αποσπάσματα των τριών ή τεσσάρων ατόμων.




Οι Κινέζοι επικαλούνται και λογαριασμούς σε κοινωνικά δίκτυα, που αναφέρουν την ενέδρα στην οποία έπεσαν οι Τούρκοι, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 12 και να τραυματιστούν αρκετοί άλλοι.

Οι Τούρκοι δέχθηκαν πυρά από τους Κούρδους, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουν προς τα πού να πάνε.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, πολλά μέλη των τουρκικών ειδικών δυνάμεων έχουν εισέλθει κρυφά στην περιοχή του Ευφράτη για να πραγματοποιήσουν μια σειρά στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Στην πραγματικότητα σε αυτήν την περιοχή, εξακολουθεί να υπάρχει ένα μεγάλο κενό μεταξύ του ρωσικού στρατού και των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων, κάτι που φαίνεται να εκμεταλλεύθηκαν οι Τουρκικές ειδικές δυνάμεις που αποδεκατίστηκαν όμως.

Στις 3 Οκτωβρίου 2019, σύμφωνα με ρωσικό δορυφορικό πρακτορείο ειδήσεων, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν εξέδωσε εντολή κινητοποίησης για τη συγκέντρωση περισσότερων από 10.000 Τουρκικών στρατευμάτων, με βαρύ οπλισμό στην περιοχή του Kilis, κοντά στα συριακά σύνορα, έτοιμα για εισβολή στην Συρία!

Σύμφωνα με την τουρκική διακήρυξη, η Τουρκία αγνοώντας τις ΗΠΑ, θα εισβάλει στην Βόρεια Συρία για να καταστρέψει τα μέλη του «Ισλαμικού Κράτους» στην περιοχή του Ευφράτη!

Όλοι όμως γνωρίζουν ότι υπάρχουν μόνο δύο στόχοι για την Τουρκία, ο ένας είναι οι συριακές κουρδικές ένοπλες δυνάμεις και η άλλη είναι η κατάληψη της συριακής επικράτειας που θα απομείνει μετά από την αμερικανική στρατιωτική αποχώρηση! Φυσικά, οι Τούρκοι λένε επίσης ότι θα χτυπήσουν και τους τρομοκράτες του «ισλαμικού κράτους», αλλά για αυτό ποιος τους πιστεύει!

Σύμφωνα με την Wall Street Journal (WSJ), οι ανησυχίες των Αμερικανών αξιωματούχων είναι μεγάλες, αφού ο πρόεδρος της Τουρκίας δήλωσε την Τρίτη ότι η Άγκυρα δεν είχε άλλη επιλογή από το να «χαράξει τον δικό της δρόμο στη Συρία».

Η προθεσμία της Τουρκίας για την από κοινού ίδρυση μιας «ασφαλούς ζώνης» με τις Ηνωμένες Πολιτείες στη βόρεια Συρία μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου έχει περάσει, αφήνοντας την απειλή της μονομερούς στρατιωτικής παρέμβασης της Άγκυρας να κρέμεται πάνω από την περιοχή.

«Θα είναι μια τέλεια καταιγίδα, και είναι πραγματικά άσχημο. Μπορεί να μην υπάρχει άλλη επιλογή παρά να αποχωρήσουμε», ανέφερε ένας αξιωματούχος των ΗΠΑ στην WSJ.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε πρόσφατα στον ΟΗΕ ότι ήθελε να δημιουργήσει μια ζώνη μήκους 480 χιλιομέτρων και πλάτους 30 χλμ μέσα στη Συρία. Σύμφωνα με το τουρκικό σχέδιο, έως και 2 εκατομμύρια Συριακοί πρόσφυγες θα εγκατασταθούν στην ασφαλή ζώνη με διεθνή υποστήριξη.

Ουσιαστικά όμως ο σουλτάνος παίζει το δικό του παιχνίδι και επιδιώκει προσάρτηση της Βόρειας Συρίας στην νέα οθωμανική αυτοκρατορία του!