Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΤΣΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ... Ένα αγοράκι 11 ετών....!!! Ακρωτηριάστηκε και η 8χρονη αδερφούλα του...

Ένας άλλος εργαζόμενος στην Κουρδική Ερυθρά Ημισέληνο περιέγραψε στη Διεθνή Αμνηστία τις προσπάθειές του να διασώσει ένα 11χρονο αγόρι κ...

21773777

Ένας άλλος εργαζόμενος στην Κουρδική Ερυθρά Ημισέληνο περιέγραψε στη Διεθνή Αμνηστία τις προσπάθειές του να διασώσει ένα 11χρονο αγόρι και ένα κορίτσι ηλικίας οκτώ ετών που τραυματίστηκαν όταν έπεσαν όλμοι καθώς έπαιζαν έξω από το σπίτι τους κοντά στο τέμενος Al-Salah στο Qamishli. Είπε ότι το Qamishli είχε υποστεί αδιακρίτως βαριά επίθεση από τις 10 Οκτωβρίου, όπου χτυπήθηκαν κατοικίες, ένας φούρνος και ένα εστιατόριο.




«Το αγόρι τραυματίστηκε στο στήθος του. Ο τραυματισμός ήταν φρικτός. Είχε μια ανοιχτή πληγή ... και δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Φαινόταν λες και το θραύσμα άνοιξε το στήθος στα δύο», είπε ο εργαζόμενος της Κουρδικής Ερυθράς Ημισελήνου.

Το αγόρι υπέκυψε αργότερα στις πληγές του. Η αδελφή του χτυπήθηκε επίσης από θραύσμα στην επίθεση και οι γιατροί αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν ένα μέρος του ποδιού της κάτω από το γόνατο. Ο διασώστης είπε ότι δεν υπήρχαν στρατιωτικές βάσεις ή σημεία ελέγχου οπουδήποτε στην περιοχή.

Σε ξεχωριστό περιστατικό στις 13 Οκτωβρίου, σύμφωνα με ανεξάρτητους διεθνείς παρατηρητές, μια τουρκική αεροπορική επίθεση σε μια αγορά έπληξε ένα κομβόι αμάχων που περιλάμβανε αρκετούς δημοσιογράφους που ταξίδευαν μεταξύ του Qamishli και του Ras al-Ain. Σύμφωνα με την Κουρδική Ερυθρά Ημισέληνο, έξι πολίτες, συμπεριλαμβανομένου ενός δημοσιογράφου, σκοτώθηκαν στο περιστατικό και 59 τραυματίστηκαν. Ένας δημοσιογράφος που ήταν παρών στη σκηνή και μάρτυρας της επίθεσης τη χαρακτήρισε ως «απόλυτη σφαγή». Είπε ότι το κομβόι αποτελείτο από περίπου 400 πολιτικά οχήματα και ότι δεν υπήρχαν μαχητές, μόνο μια χούφτα ένοπλων φρουρών που προστάτευαν το κομβόι.