Tελευταια Νεα

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 17, 2019

ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ - Καθηγητής της Ελένης Αντωνιάδου περιγράφει την πορεία της: «Σίγουρα δεν ανήκει στους κορυφαίους επιστήμονες» -Tι λέει για τη NASA


Συνέχεια στον διαδικτυακό σάλο που έχει προκαλέσει η Ελένη Αντωνιάδου, η οποία παρουσιαζόταν από τα ΜΜΕ -χωρίς η ίδια να το διαψεύδει- ως διακεκριμένη επιστήμονας της βιοϊατρικής, αλλά και συνεργαζόμενη με τη NASA, δίνει καθηγητής της που την είχε φοιτήτρια στην Ελλάδα.

Όπως διαβάζουμε στα ellinikahoaxes, ο Παντελής Μπάγκος, καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής όπου φοίτησε η Ελένη Αντωνιάδου, δηλώνει πως θυμάται την Ελληνίδα ως φοιτήτρια και διαπιστώνει μάλιστα πως ήταν και πολύ καλή φοιτήτρια. «Θυμάμαι της είχα δώσει συστατική επιστολή τόσο για να παρακολουθήσει κάποια συνέδρια, όσο και για τις μεταπτυχιακές της σπουδές», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Ωστόσο, ο κ. Μπάγκος είναι ξεκάθαρος αναφορικά με πτυχές της ακαδημαϊκής και επαγγελματικής πορείας της Ελένης Αντωνιάδου. «Για τη NASA τα πράγματα είναι απλά: πήγε μάλλον σε κάποιο summer camp, όπως πάνε δεκάδες άλλοι αξιόλογοι φοιτητές από όλο τον κόσμο, πέρασε μια δύσκολη επιλογή, έκανε ένα μικρό πρότζεκτ, κάτι τέτοιο», γράφει ο καθηγητής, συνεπικουρώντας τους ισχυρισμούς όσων καταφέρθηκαν εναντίον της στο Facebook.

Το μείζον ζήτημα του προγράμματος μεταμόσχευσης της Ελένης Αντωνιάδου

«Για τη μεταμόσχευση τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα, καθώς φαίνεται ότι αυτή όντως έγινε (όχι φυσικά από την ίδια), αλλά υπάρχουν πολλά δημοσιεύματα ότι υπήρχαν πολλά θέματα βιοηθικής που προκάλεσαν προβλήματα», σημειώνει ο καθηγητής για το πρότζεκτ με την τεχνητή τραχεία, το οποίο όντως περιλαμβάνει στο βιογραφικό της και η Ελένη Αντωνιάδου. Όπως έγινε γνωστό, τόσο ο ασθενής που δέχτηκε πρώτος το μόσχευμα, όσο και άλλοι ασθενείς έχασαν τελικά τη ζωή τους.

Ο κ. Μπάγκος, πάντως, σημειώνει πως «όντως οι εργασίες (σ.σ.: της Ελένης Αντωνιάδου) είναι πάνω στα αντικείμενα της αναγεννητικής ιατρικής και των βλαστοκυττάρων, άρα η κοπέλα δεν λέει ψέματα. Αλλά, από την άλλη, αυτές οι δημοσιεύσεις, με καθαρά ακαδημαϊκά κριτήρια, σίγουρα δεν αρκούν για να τη χαρακτηρίσει κανείς "ειδικό στην αναγεννητική ιατρική", δεν την κατατάσσουν στους κορυφαίους επιστήμονες όλων των εποχών, ούτε καν στους κορυφαίους Έλληνες υποψήφιους διδάκτορες ή νέους διδάκτορες».

Ο σάλος με την Ελένη Αντωνιάδου και τη NASA

Θυμίζουμε πως η Ελένη Αντωνιάδου έχει παρουσιαστεί πολλές φορές ως συνεργάτιδα της NASA -σε βίντεο από παλαιότερη εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου ισχυριζόταν πως εκπαιδεύει αστροναύτες- με την περίπτωσή της να έρχεται και πάλι στην επικαιρότητα έπειτα από τη βράβευσή της από τα «Επιχειρηματικά Βραβεία Θαλής ο Μιλήσιος». Βραβείο που απένειμε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, η οποία βρέθηκε έτσι στο «μάτι του κυκλώνα», χωρίς ωστόσο να έχει κάποια ανάμειξη με τη βράβευση.

Το θέμα ήρθε στο προσκήνιο από μια ανάρτηση αναπληρωτή καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Παρισιού Paris Diderot, Κώστα Μπουγιούκου, που υποστήριζε πως η Ελένη Αντωνιάδου δεν είναι συνεργάτης της NASA, αλλά ούτε και στην έρευνα στην αναγεννητική ιατρική. Η ίδια απάντησε με έναν έπαινο από την Ακαδημία της NASA, αλλά χωρίς να δίνει σαφείς εξηγήσεις για όσα της προσάπτει εκείνος, καθώς και άλλοι χρήστες του Facebook.
« Προηγουμενη
Επομενη »