Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΕΤΟΙΜΟΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ... Το Ισραήλ μετακίνησε εσπευσμένα Patriot στα σύνορα με το Λίβανο – Η Χεζμπολάχ εγκαθιστά πυραύλους στην κοιλάδα Bekaa!

Έντονη κινητικότητα και συναγερμός επικρατεί στη Μ. Ανατολή. Ο Νετανιάχου έχει θέσει σε ετοιμότητα τις Ισραηλινές ΕΔ, ενώ χθές το απόγε...


Έντονη κινητικότητα και συναγερμός επικρατεί στη Μ. Ανατολή. Ο Νετανιάχου έχει θέσει σε ετοιμότητα τις Ισραηλινές ΕΔ, ενώ χθές το απόγευμα, το Τελ Αβίβ τοποθέτησε Patriot στα σύνορα με το Λίβανο.




Εν τω μεταξύ ο (IDF) ανακοίνωσε ότι έχουμε την εγκατάσταση από την Χεζμπολάχ πυραύλων ακριβείας στην κοιλάδα Bekaa του Λιβάνου, οι οποίοι φυσικά στοχεύουν το Ισραήλ.

Η Χεζμπολάχ δημιούργησε τον δικό της χώρο παραγωγής και μετατροπής καστευθυνόμενων πυραύλων κοντά στην πόλη Al-Nabi Sheeth στην περιοχή Bekaa του Λιβάνου, ανακοίνωσε ο στρατός του Ισραήλ, προσθέτοντας ότι η εγκατάσταση ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια ως τόπος παραγωγής οπλισμού από την ηγεσία της Χεζμπολάχ.

Την περασμένη εβδομάδα οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι η Χεζμπολάχ επιχειρεί να κατασκευάσει εργοστάσια για την παραγωγή ακόμα πιο εξελιγμένου τύπου πυραύλων στο νότιο Λίβανο, τη Βηρυτό και την κοιλάδα Μπεκάα υπό την καθοδήγηση ανώτερων Ιρανών αξιωματικών.

Το Ισραήλ φέρεται να έπληξε μια βάση την περασμένη εβδομάδα που ανήκε στην παλαιστινιακή ομάδα PFLP-GC κοντά στις περιοχές Qusaya στα σύνορα με τη Συρία, προκαλώντας υλικές ζημιές, αλλά όχι ανθρώπινες απώλειες.

Η ουσία όμως είναι ότι ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μ.Νετανιάχου και η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων δεν ανέχονται αυτά τα σχέδια, έχουν προετοιμαστεί ήδη για μια κανονική ένοπλη σύγκρουση με την σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ, ενώ η ένταση με το Ιράν ανεβαίνει συνεχώς τις τελευταίες ημέρες και όλα είναι πλέον πιθανά το επόμενο διάστημα.