Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

«Να παρακολουθούνται οι παπάδες»! - Καμία νέα άδεια για λειτουργία στα Kατεχόμενα - Λύσσαξαν οι Τ/Κ για τη σημαία τους

Να μην δοθούν άλλες άδειες για την διεξαγωγή νέων λειτουργιών σε εκκλησίας στα κατεχόμενα μέχρι να συλληφθεί ο 16χρονος που κατέβασε την το...


Να μην δοθούν άλλες άδειες για την διεξαγωγή νέων λειτουργιών σε εκκλησίας στα κατεχόμενα μέχρι να συλληφθεί ο 16χρονος που κατέβασε την τουρκική σημαία στο δημοτικό σχολείο της Λύσης, ζητεί ο «βουλευτής» του κόμματος Αναγέννησης, Μπερτάν Ζάρογλου.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε γραπτή του δήλωση ο κ. Ζάρογλου μιλά για προσβολή προς την τουρκική σημαία και την φωτογραφία του Ραούφ Ντενκτάς και εξέφρασε λύπη γιατί οι αρμόδιοι του ψευδοκράτους δεν προέβησαν στις απαραίτητες διαμαρτυρίες, όπως είπε.




Ο Μπερτάν Ζάρογλου βρήκε πολύ αδύναμο μέτρο και μέτρο υπεκφυγής το να ζητήσει το «υπουργείο εξωτερικών» ένταλμα σύλληψη του νεαρού Ε/κ. Το «υπεξ», συνέχισε, πρέπει να αποκαταστήσει το καθεστώς όσον αφορά την άδεια για λειτουργία σε κάθε εκκλησία σε κάθε χωριό και να βασίζεται στη σχέση της αμοιβαιότητας μεταξύ βορρά και νότου όπως γίνεται σε όλες τις διακρατικές σχέσεις, κατά την έκφρασή του.

Με αυτό τον τρόπο, είπε, όσες προσευχές γίνονται σε τζαμιά στο νότο, τόσες λειτουργίες θα γίνονται σε εκκλησίες στο βορρά. Επιπλέον, συνέχισε, πρέπει να ανακοινωθεί ότι μέχρι να συλληφθεί και να δικαστεί ο 16χρονος δεν θα δοθούν άλλες άδειες για λειτουργίες σε εκκλησίες και «αυτή πρέπει να είναι η στάση μας από δω και στο εξής σε τέτοιες προβοκάτσιες».

Η σημαία δεν είναι ένα κομμάτι πανί, αλλά η τιμή του λαού, του κράτους και του λαού, πρόσθεσε, και το σύμβολο της ελευθερίας και της κυριαρχίας, λέγοντας ότι καλεί την «κυβέρνηση» να είναι περισσότερο σοβαρή στο θέμα αυτό.

Ο «βουλευτής» του ΚΕΕ και «αναπληρωτής πρόεδρος» της «βουλής», Ζορλού Τορέ μίλησε για υποστολή της τουρκικής σημαίας τις προηγούμενες μέρες όχι μόνο στο δημοτικό σχολείο της Λύσης αλλά και στην Πύλα. Δεν είναι μια απλή κλοπή, αλλά μια «ξεδιάντροπη επίθεση εναντίον της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας του τ/κ λαού».

«Οι Ε/κ και οι παπάδες που έρχονται για θεία λειτουργία στο όνομα της θρησκευτικής ελευθερίας, πρέπει να παρακολουθούνται από κοντά».

Ο κ. Τορέ σε γραπτή του δήλωση υποστηρίζει επίσης ότι είναι πράξη εχθρική κατά της Τουρκίας το ότι η Πρεσβεία της Σλοβακίας στην Κύπρο, μετά από την έκρηξη της αποθήκης πυρομαχικών, φέρνει τα πολιτικά κόμματα από τις δύο πλευρές σε συνάντηση για την εξεύρεση λύσης με τρόπο που είναι άνισος. Να εξηγήσουν πρώτα στους Ε/κ που έχουν σφετεριστεί την Κυπριακή Δημοκρατία γιατί οι ίδιοι (οι Σλοβάκοι) χώρισαν από τους Τσέχους, κατέληξε ο κ. Τορέ.