Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΔΙΠΛΑ ΣΕ HOT SPOT ME 2000 ΛΑΘΡΟ... Οι αποθήκες του ΠΝ από τις οποίες ΛΕΙΠΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ...!!!

Η «ασυμφωνία προβλεπόμενου και κατεχόμενου στρατιωτικού υλικού» -όπως χαρακτηρίζεται επισήμως η υπόθεση από το Πολεμικό Ναυτικό- προσλαμ...


Η «ασυμφωνία προβλεπόμενου και κατεχόμενου στρατιωτικού υλικού» -όπως χαρακτηρίζεται επισήμως η υπόθεση από το Πολεμικό Ναυτικό- προσλαμβάνει χαρακτηριστικά μυστηρίου. Η αποθήκη όπου φυλασσόταν το πολεμικό υλικό για τις ειδικές δυνάμεις δεν είχε ίχνη παραβίασης. Οι διπλές κλειδαριές δεν είχαν ίχνη ανθρώπινης παρέμβασης, συναγερμός δεν είχε ηχήσει.




Στην προσπάθεια εξιχνίασης του πρωτοφανούς περιστατικού θα αξιοποιηθεί οπτικό υλικό αφού η αποθήκη παρακολουθείται από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης. Το ερώτημα είναι πότε έγινε η κλοπή ή πότε μεταφέρθηκαν τα αντιαρματικά, οι οπλοβομβίδες και οι χειροβομβίδες χωρίς να καταγραφεί. Οι κάμερες έχουν υλικό τριών μηνών, όμως η απώλεια του υλικού μπορεί να έχει συμβεί οποιαδήποτε στιγμή από τις 31 Δεκεμβρίου 2018 -όταν είχε γίνει ο τελευταίος έλεγχος- μέχρι τη χθεσινή ημέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019, οπότε διαπιστώθηκε η απουσία του φόρτου μάχης.

Παράλληλα με την έρευνα σε λιγότερους των 10 αξιωματικούς και υπαξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού που την τελευταία διετία ήταν επιφορτισμένοι με τη φύλαξη της αποθήκης από την οποία λείπουν τα πυρομαχικά και το πολεμικό υλικό, γίνεται καταμέτρηση αντίστοιχων υλικών που φυλάσσονται σε άλλες 3-4 μονάδες του ΓΕΝ, ώστε να αποκλειστεί η απιθανότητα το υλικό να έχει μεταφερθεί σε άλλη βάση χωρίς όμως να έχει γίνει η προβλεπόμενη καταγραφή. Το ενδεχόμενο αυτό ωστόσο συγκεντρώνει μικρές πιθανότητες.

«Το Πολεμικό Ναυτικό ερευνά την υπόθεση με επαγγελματισμό και σοβαρότητα» αρκέστηκε να απαντήσει εκπρόσωπος του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού που ρωτήθηκε για την περίεργη απώλεια στρατιωτικού υλικού.

Το περιστατικό έχει θορυβήσει την στρατιωτική ηγεσία, όχι μόνο διότι συμβαίνει σε μια νευραλγική μονάδα, η οποία μάλιστα γειτνιάζει με το hot spot της Λέρου όπου φιλοξενούνται περίπου 2.000 μετανάστες, αλλά και διότι συμβαίνει σε μια εποχή που η τουρκική προκλητικότητα χαρακτηρίζεται αυξημένη.