Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Οι ΗΠΑ φοβούνται για παρανοϊκή ενέργεια του Ρ.Τ.Ερντογάν: «Μπορεί να χρησιμοποιήσει τα πυρηνικά του Ιντσιρλίκ»

Οι Αμερικανοί φοβούνται για παρανοϊκή ενέργεια του Ρ.Τ.Ερντογάν ο οποίος πιστεύουν πως μπορεί να διατάξει έφοδο των τουρκικών δυνάμεων σ...


Οι Αμερικανοί φοβούνται για παρανοϊκή ενέργεια του Ρ.Τ.Ερντογάν ο οποίος πιστεύουν πως μπορεί να διατάξει έφοδο των τουρκικών δυνάμεων στην βάση του Ιντσιρλίκ και να αρπάξει τις πυρηνικές βόμβες Β61.

«Θα είναι ακραία περίπτωση αν η Τουρκία επιτεθεί σε μια αμερικανική βάση. Δεν θα περάσει αναπάντητη. Άρα δύσκολα μπορεί να συμβεί», ανέφερε Αμερικανός αναλυτής.




Κατά το πραξικόπημα του 2016 πραξικοπηματίες αξιωματικοί πήραν υπό τον έλεγχό τους τη βάση του Ιντσιρλίκ, έκοψαν το ρεύμα και "σφράγισαν" την βάση κόβοντας την πρόσβαση σε αυτήν.

«Το Ιντσιρλίκ είναι κακό μέρος για να αποθηκεύουμε πυρηνικά. Ποτέ δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε τα εκεί πυρηνικά.

Ο Ερντογάν όμως ίσως τα χρησιμοποιήσει», ανέφερε ο ίδιος Αμερικανός αναλυτής.


"Θα είναι μια δύσκολη επιχείρηση αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μπορούν να καταλάβουν την βάση και να πάρουν τις βόμβες" είπε ο Cirincione και πρόσθεσε:

"Πόσους κόκκινους συναγερμούς χρειάζεστε πριν βγάλετε τις βόμβες έξω από την Τουρκία;"

Ο Joseph Cirincione, πρόεδρος του "Plowshares Fund", ανέφερε στο National Interest και στον ρεπόρτερ Matthew Petti ότι η τουρκική απειλή είναι πραγματική αλλά όχι άμεση.

«Αν η Τουρκία θέλει να δημιουργήσει πυρηνικά όπλα μπορεί. Θα χρειαστεί δεκαετίες όμως. Δεν είναι κάτι που γίνεται σε μια μέρα», ανέφερε ο Αμερικανός αναλυτής, σε ενδιαφέρον θέμα που ανάρτησε ο ιστοχώρος Ahval.

Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε από την πλευρά του ότι η Τουρκία έχει συμφωνήσει να μην αποκτήσει πυρηνικά.


Ο Soner Çağaptay, διευθυντής στο "Washington Institute" ανέφερε ότι τα σχόλια του Ρ.Τ.Ερντογάν προέρχονται από την αντίληψη που έχει ότι ο μονοπολικός κόσμος που ειχαν δημιουργήσει οι ΗΠΑ καταρρέει και έτσι μπορεί να κινηθεί ο ίδιος πιο επιθετικά έναντι των γειτόνων της Τουρκίας.

«Η Τουρκία κινείται επιθετικά κατά της Ελλάδας και της Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο πρόσφατα και πιστεύω πως αυτό αποτελεί μέρος της πολιτικής Ερντογάν να στείλει μηνύματα στην Αθήνα», ανέφερε ο ίδιος.

«Τα πυρηνικά όπλα είναι ιδανικά για να φουσκώσουν τον εγωισμό της Τουρκίας. Μην ξεχνάτε η Τουρκία ήταν αυτοκρατορία», είπε.

Η Τουρκία μπορεί επίσης να αγοράσει πυρηνικό καύσιμο ή ακόμα και πυρηνικά όπλα από το Πακιστάν ή να κλέψει υδρογονοβόμβα από τη βάση του Ιντσιρλίκ στο έδαφός της" προσθέτει.