Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

ΑΣΤΑΚΟΣ γίνεται η Πολωνία – Μετά τα F-35 ζητάει από τις ΗΠΑ περισσότερα αεροσκάφη και πυραύλους Javelin

Η Πολωνία αιτήθηκε πρόσφατα την προμήθεια αριθμού αμερικανικών αντιαρματικών βλημάτων, FGM-148 Javelin, καθώς και στρατιωτικών μεταφορ...

Javelin: Οι ΗΠΑ στέλνουν πυραύλους και πολεμικά αεροσκάφη στην Πολωνία [pic]

Η Πολωνία αιτήθηκε πρόσφατα την προμήθεια αριθμού αμερικανικών αντιαρματικών βλημάτων, FGM-148 Javelin, καθώς και στρατιωτικών μεταφορικών αεροσκαφών, C-130 Hercules, από τις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, η Πολωνία ζήτησε αριθμό αντιαρματικών πυραύλων FGM-148 Javelin, καθώς και πέντε αεροσκάφη τακτικών μεταφορών C-130 Hercules από τον αμερικανικό Οργανισμό Συνεργασίας για την Άμυνα και την Ασφάλεια, ανέφερε το Defense News επικαλούμενο τον Πολωνό υπουργό Άμυνας Mariusz Blaszczak.




Το FGM-148 Javelin είναι ένα φορητό σύστημα εκτόξευσης αντιαρματικών πυραύλων που παράγεται από την Αμερικανική αεροδιαστημική εταιρεία Lockheed Martin και την αμερικανική αμυντική εταιρεία Raytheon. Τα βλήματα μπορούν να χτυπήσουν στόχους χωρίς καθοδήγηση μετά την εκτόξευσή τους.

Javelin
C-130 Hercules
Επιπροσθέτως, το C-130 Hercules είναι ένα τετρακινητήριο στρατιωτικό αεροσκάφος τακτικών μεταφορών επίσης της Lockheed Martin.

Τα συγκεκριμένα οπλικά συστήματα θα χρησιμοποιηθούν από τις αμυντικές δυνάμεις ξηράς της Πολωνίας, σύμφωνα με το Defense News.

Η υποβολή των δύο επιστολών από την Πολωνία ανακοινώθηκε στην ετήσια Διεθνή Έκθεση Αμυντικής Βιομηχανίας (MSPO) που πραγματοποιείται από τις 3-6 Σεπτεμβρίου στο Kielce της Πολωνίας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Blaszczak υπέγραψε επισήμως τις επιστολές.

Ο Greg Ulmer, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής του προγράμματος F-35 της Lockheed Martin, δήλωσε στο Defense News κατά τη διάρκεια της έκθεσης MSPO ότι η Πολωνία σκέφτεται να αγοράσει και 32 μαχητικά αεροσκάφη F-35 από τις ΗΠΑ.