Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Αναστάτωση στο αεροδρόμιο Πάφου από τουρκικά drones - Τα αεροσκάφη αναγκάζονται να αλλάξουν πορεία

Οι πτήσεις τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών εντός του FIR Λευκωσίας δημιουργούν προβλήματα στη λειτουργία του αεροδρομίου Πάφου. Ο...


Οι πτήσεις τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών εντός του FIR Λευκωσίας δημιουργούν προβλήματα στη λειτουργία του αεροδρομίου Πάφου.

Ο Προϊστάμενος Κέντρου Ελέγχου Πτήσεων Πολιτικής Αεροπορίας, κ. Χάρης Αντωνιάδης, μιλώντας στο ΣΙΓΜΑ, ανέφερε ότι υπάρχουν παρενοχλήσεις από μη επανδρωμένα αεροσκάφη τα οποία πετούν στην περιοχή για να ελέγχουν τις παράνομες διαδικασίες της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ.







Οτιδήποτε είναι εκτός του πλαισίου λειτουργίας του ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας, επιβαρύνει την ασφάλεια στο FIR Λευκωσίας, προς το παρόν το θέμα είναι σχετικά διαχειρίσιμο καθώς πρόκειται για πολύ μικρό αριθμό μη επανδρωμένων αεροσκαφών τα οποία δεν εμφανίζονται καθημερινά και πετούν 15-20 μίλια έξω από την Πάφο, σημείωσε ο κ. Αντωνιάδης και πρόσθεσε πως οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αναγκάζονται να δώσουν οδηγίες στα αεροσκάφη να αλλάξουν πορεία προκειμένου να αποφύγουν τα drones.

Σύμφωνα με το philenews.com, το πρόβλημα ήταν ιδιαίτερα έντονο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, όταν και αυξήθηκε τόσο η συχνότητα πτήσεων, όσο και η διάρκεια παραμονής των τουρκικών drones στην περιοχή.

Πρόκειται για την περιοχή όπου βρίσκεται από τις αρχές Μαΐου το τουρκικό γεωτρύπανο Πορθητής. Η Τουρκία, από τα μέσα Ιουλίου, έχει εντείνει τις πτήσεις κυρίως τεσσάρων τέτοιων αεροσκαφών. Πρόκειται για τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη τύπου "Bayraktar TB2" με τα χαρακτηριστικά TCB 807, TCB808, TCB809 και TCB810, που πετούν για μεγάλα χρονικά διαστήματα σε κύκλους στην περιοχή που βρίσκεται ο Πορθητής.

Πηγή πληροφοριών: sigmalive.com, philenews.com