Page Nav

HIDE

Pages

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ - ΣΚΛΑΒΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ

Breaking News:

latest

Καθαρή ήττα του Μπόρις Τζόνσον στην ψηφοφορία - Ζητεί πρόωρες εκλογές

Ηττήθηκε στην κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον: 328 μέλη του κοινοβουλί...


Ηττήθηκε στην κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων ο συντηρητικός πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον: 328 μέλη του κοινοβουλίου τάχθηκαν υπέρ της πρωτοβουλίας για να εμποδιστεί η αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία, με την αναβολή του διαζυγίου, έναντι 301 κατά.




Ο Τζόνσον αντέδρασε λέγοντας ότι η απόφαση αυτή σημαίνει πως το κοινοβούλιο βρίσκεται στα πρόθυρα του να ακυρώσει οποιαδήποτε συμφωνία για το Brexit, προκαλεί περισσότερη σύγχυση και καθυστέρηση. Πρόσθεσε δε ότι θα καταθέσει πρόταση για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Κατηγόρησε τον ηγέτη των Εργατικών (αξιωματική αντιπολίτευση), Τζέρεμι Κόρμπιν, ότι θα υποκλινόταν σε οτιδήποτε απαιτούσαν οι Βρυξέλλες και σημείωσε ότι ο ίδιος μπορεί να αποσπάσει καλύτερη συμφωνία από τις Βρυξέλλες.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η χώρα θα αποχωρήσει την 31η Οκτωβρίου από την ΕΕ χωρίς συμφωνία εάν απαιτείται.

Από την πλευρά του, ο Κόρμπιν αντέτεινε ότι είναι καθαρό πως σε αυτό το κοινοβούλιο δεν υπάρχει συναίνεση για αποχώρηση χωρίς συμφωνία.